'Havacı İmam' namaz kıldırıyormuş

15 Temmuz girişimine ilişkin 62 asker hakkında hazırlanan iddianamede itirafçı olan gizli tanık, darbenin Ankara Çayyolu’ndaki bir villada planlandığını ve toplantılarda Adil Öksüz’ün namaz kıldırdığını anlattı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından askerlere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 28’i tutuklu 62 kişi hakkında hazırlanan ilk iddianamede “Şapka” kod isimli gizli tanığın ifadeleri yer aldı. Görev yaptığı İzmir’den Temmuz ayının ilk haftasında tatil için İnegöl’de bulunan akrabalarına ziyarete gittiğini anlatan gizli tanık Şapka, WhatsApp üzerinden Cihan isimli FETÖ elemanıyla haberleştiğini, Cihan’ın kendisini acilen Ankara’ya çağırdığını, bunun üzerine, yaralı arkadaşlarını görme bahanesiyle Ankara’ya gittiğini belirtti. “Şapka”, sonrasında yaşanan gelişmeleri ise şöyle anlattı:

‘Villada 8-10 kişi vardı’

“Tandoğan Meydanı’ndan Çayyolu istikametine doğru hareket ettik. Tam adresini bilmediğim üç katlı çimento renkli bahçeli, dışında danışmanlık merkezi levhası olan üç katlı villa tarzı bir binanın önünde durduk. İçeri girdiğimizde yaklaşık 8-10 kişi bulunuyordu. Ben bu şahıslara baktığımda herkes ikişerli ve üçerli gruplar halinde ellerinde birtakım belgeler ile çalışıyorlardı.”
“Şahıslar arasında; Kurmay Albay Bilal Akyüz, Kurmay Albay veya Yarbay Barış Avıalan, Tuğgeneral Mehmet Partigöç (sıkıyönetim talimatının altında imzası bulunan eski Genelkurmay Başkanlığı Personel Plan Yönetim Daire Başkanı) vardı. Ancak bunların haricinde o an için isimlerini bilmediğimi sonradan isimlerini öğrenmiş olduğum havacı Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş (Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı Marmaris’teki otele baskını yöneten), Koramiral Ömer Faruk Harmancık (eski İstanbul Kuzey Deniz Saha Komutanı) isimli şahısları gördüm. Bunların haricinde tanımadığım 4-5 kişi daha vardı.”

‘Dini vaazlar veriyordu’

“Namaz vakitlerinde villa içerisinde bulunan herkes abdest alıp namaz kılıyordu. Ancak namazın farzını orada bulunan sivil bir şahıs kıldırıyordu. Bu şahsın 15 Temmuz sonrası medyada çıkan haberlerden gördüğüm kadarı ile ‘Havacı İmam’ diye adı geçen Adil Öksüz olduğunu anladım. Bu şahıs sürekli olarak villanın diğer katlarında gezerek villada bulunan ve yapılacak olan askeri darbe ile ilgili çalışmaları yürüten diğer örgüt mensupları ile görüşmeler yapıyordu. Öksüz konuşmalardan bir tanesinde ‘15 Temmuz akşamında yapılacak ilk işlerden bir tanesinin görevlendirme verilecek kuvvetlerle halen cezaevlerinde tutuklu bulunan cemaat mensubu kişilerin vakit kaybetmeksizin cezaevlerinden çıkartılmak’ olduğunu söylemişti.”

‘Büyüğümüzle görüştüm’

Gizli tanık Öksüzün başka bir konuşmasında da şunları söylediğini anlattı: “ Öksüz arkadaşlar biraz önce içerideki odadan büyüğümüzle görüştüm. Sizlere selamı var’ demişti. Öksüz’ün büyüğümüz diye bahsetmiş olduğu kişinin örgüt lideri Fetullah Gülen olduğunu orada bulunan herkesin anladığını düşünüyorum. Adil Öksüz yine bir başka konuşmasında ‘Arkadaşlar ben cumartesi veya pazar İstanbul’da olacağım, oradan yurt dışına uçacağım, bir aksilik olmazsa salı günü büyüğümüzle görüşüp çarşamba veya perşembe döneceğim’ demişti.”

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]