Hastalara tarihi geçmiş ilaç veriliyor iddiasına yanıt

Hastalara tarihi geçmiş ilaç veriliyor iddiasına Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği'nden açıklama geldi

İşte o açıklama

"Hendek ölçekli bir internet sitesinde yayınlandıktan sonra akabinde bazı yayın organlarında yer alan haberlerde, Hendek Devlet Hastanesi’nde ameliyat sonrası ağız yoluyla beslenemeyen hastalara verilen sıvı gıda takviyelerinin (mama) tarihi geçmiş olduğu iddia edilmiş, haberin bu durumu fark eden hasta yakınının şikayetine dayandığı belirtilmiştir. Hastalara tarihi geçmiş mamaların verildiği yönündeki haberlerin ardından konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştır.

Haberin yer aldığı  siteDE Hendek Devlet Hastanesi’ne yönelik geneli asılsız ve dayanıksız olan birçok habere imza atmıştır. Bu haberlerle ilgili hastane yöneticileri ile web sitesi yöneticileri mahkemelik olmuş ve halen bu doğrultuda adli süreçte davalar devam etmektedir. Haberde yer alan iddialarla ilgili gerek Hendek Devlet Hastanesi’ne gerekse kurumumuza resmi şikayet bulunmamaktadır.

Yapılan incelemede, ameliyattan çıkan hastaların postop cerrahi servisinde takip edildiği, hastane cerrahi servisinde bugüne kadar hiç bir hasta için nazogastrik ile mama uygulaması yapılmadığı anlaşılmıştır. Nazogastrik yolla mama uygulamasının hastanede daha çok Palyatif Bakım Servisinde uygulanmaktadır. Haber de kullanıldığı iddia edilen Novas Urce Diyabet isimli tarihi geçtiği iddia edilen mamaların hastanenin eczanesinde herhangi bir kaydı, girişi ve çıkışı bulunmamaktadır. Hastane eczanesinde Ensure marka mama kayıtlıdır ve takibi yapılmaktadır. Eczane stok kontrolleri ve miad kontrolleri ilaç yönetimi prosedürüne uygun şekilde devam etmektedir. Haberdeki iddialar üzerine, hastane eczane sisteminin depoları kontrol edilmiştir.

Bu kontrollerde miadı dolmuş herhangi bir ilaç yada mamaya rastlanmamıştır. Haber'de hastaya kullanıldığı iddia edilen mamaların, bağış yoluyla ilaç firmalarının temsilcileri veya hastaların tedavileri için firmalardan temin ettikleri ve kullanmadıkları fazla mamaları hastaneye bağışlaması sonucu hastaneye sokulmuş olabileceği üzerinde durulmaktadır. Bu mamaların hastaneye nereden, nasıl geldiği ve kullanılıp kullanılmadığı konusunda soruşturma sürmektedir."
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]