Harita birimine multikopter tanıtıldı

Adapazarı Belediyesi İmar ve Şehircilik, Yapı Kontrol, Plan ve Proje Müdürlüğü’nden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Deverenli ve ilgili birimlerin personellerine İnsansız Hava Aracı (İHA) tanıtımı yapıldı.

Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Deverenli ve Harita Birimi personeline Yerli Tasarım ve Üretim olan Multikopterin, tanıtımı yapılarak hali hazır harita güncellemelerinde sağlayacağı kolaylıklar anlatıldı. 40 hektarlık bir alanı 22 dakikada ölçme özelliğine sahip Multikopter, yüksek kalitede video ve fotoğraf çekimi yapabiliyor.

Haritaların hazırlanması

Uzaktan kumanda ile kontrol edilebilen Multikopter, kumanda menzilden çıktığında geri dönüş özelliği bulunuyor. Yerdem 2 bin metre yüksekliğe kadar yükselen multikopter havada bataryası azalma durumunda otomatik olarak kalkış yaptığı yere iniyor.Başkan Yardımcısı Deverenli, hali hazır haritaların güncellenmesi ve yeni hali hazır haritaların yapılanması açısından önemli olan Multikopterin zaman kazandırarak hem vatandaşın hem de personelin işini hızlandıracağını söyledi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]