Halk Eğitim Merkezleri'nde oryantasyon eğitimi

Milli Eğitim Bakanlığı, Halk Eğitim Merkezleri'nde görev yapan usta öğreticilere yönelik Oryantasyon (Uyum) Eğitimi zorunluluğu getirdi.

Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde kurs öğretmenliği yapan usta öğreticilerin katıldığı uyum eğitimlerinden biri Sakarya İlkokulu’nda yapılıyor.

Bakanlığın geçtiğimiz yıl açtığı formatör eğitimini alan Adapazarı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Koray Keskin tarafından haftada 30 saat üzerinden verilen eğitimlerde usta öğreticiler; İletişim, Yetişkin Eğitimi Oryantasyonu, Meslek Olarak Öğretmenlik, Ölçme ve Değerlendirme, Açık Öğretim Hizmetleri, Usta Öğreticiler ve e-Yaygın Sistemi, Protokol Kuralları gibi konularda eğitim alıyorlar.

Yapılan planlama çerçevesinde gruplar halinde verilen Oryantasyon (Uyum) eğitimlerinin altı ay içinde tamamlanması bekleniyor. Kurs sonunda eğitimleri başarıyla tamamlayan kursiyerlere beş yıl süreyle geçerli olacak Oryantasyon (Uyum) Eğitimi belgeleri veriliyor.

Milli eğitim sistemine uyum sağlama noktasında verilen eğitimlerin çok faydalı olduğunu belirten Adapazarı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü ve Oryantasyon Eğitimi Formatörü Koray Keskin, Halk Eğitim Merkezlerinde vatandaşlarla birebir iletişim halinde olan usta öğreticilerin bu eğitimlere büyük ilgi gösterdiğini ifade etti.
 

                

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]