Hafta Sonu İçin Güzel İki Tiyatro Oyunu

Tiyatrosever vatandaşlar için hafta sonunda gidebilecekleri güzel iki tiyatro oyunu var. Her iki oyunda da kadınların yaşamı anlatılacak.

İlimizde tiyatro denince ilk akla gelen isimlerden biri olan Edebiyat Öğretmeni Yasemin Hacıeyüpoğlu Akyüz’ün yönetmenliğini üstlendiği “Küllerinden Doğan Kadınlar” isimli oyun 11 Mart Cumartesi akşamı, “Şimdi Uçuşa Geçiyoruz” isimli oyun da 12 Mart Pazar akşamı AKM’de sahnelenecek.

10 Mart Cumartesi akşamı saat 20.00’de sahnelenecek “Küllerinden Doğan Kadınlar” oyununda Buse Özge Öksüzoğlu, Mürvet Yağız, Kerem İnci, Yasemin Hacıeyüpoğlu Akyüz rol alacak. Ferhat Barut’un Reji’de görev yapacağı oyunun ilk giriş bölümünde tiyatro alanında gelecek vaat eden genç oyunculardan Zeynep Akaltın da rol alacak.

Dramaartın bünyesinde Kara Tahta Tiyatrosunun hazırladığı Yasemin Hacıeyüpoğlu Akyüz’ün yönettiği KÜLLERİNDEN DOĞAN KADINLAR adlı oyunda kadın şiddetinin sert bir eleştirisi yapılıyor. Kadının yok olup yeniden var olma sürecini anlatan oyunda yönetenin ve birçok yazarın epizodları ve gerçek hayat hikayelerinden uyarlamalar yer alıyor.

11 Mart Pazar akşamı saat 20.00 de AKM de sergilenecek ŞİMDİ UÇUŞA GEÇİYORUZ adlı oyunu Zeynep Kaçar yazdı, Pınar Demiral, Sena Türkoğlu, Sevinç Demirci, Filiz Yıldırım, Miraç Demirci, Kübra Cerit, İrem Yapar ve Dramaart ın tiyatro eğitmeni Özgür Özel rol aldı. Oyunda Masal Kahramanları Pamuk Prenses, Külkedisi, Yüzyıl Uyuyan Güzel ve Kırmızı Başlıklı Kız’ın aslında büyülü dünyası olmadığını, kendi kaderlerini kendilerinin tayin etmesi gerektiğini düşünerek gerçek dünyaya kaçışları anlatılıyor. Kadın kimliğini ironik bir şekilde işleyen  oyunun rejisinde yine Ferhat Barut görev alıyor.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]