Hafızlık proje okulu için sınav başvuruları başladı

Türkiye’de iki yıl gibi kısa bir süre içerinde sayılı Hafızlık proje okulları arasında yerini alan Şehit Bülent Yurtseven Hafız İmam Hatip Ortaokulu’na 2017-2018 eğitim öğretim yılı için sınavla öğrenci alma çalışmalarına yaklaşık 100 ilkokul müdürüyle yapılan toplantıyla başlandı.

Mayıs ayının ilk haftası ve son haftası yapılacak olan yazılı ve mülakat sınavları ile Yaz Kursları için ilkokul 4.sınıf öğrencilerinden 75 erkek 75 kız öğrenci alınacak olup bu kursta Hafızlık proje okuluna girmeye hak kazanan 50 erkek ve 50 kız öğrenci okula kayıt yaptırma hakkını kazanacak.

Hafızlık proje okulunun sınavlarına başvurmak isteyen 4.sınıf öğrenci velileri, 17 Mart 2017 Cuma gününe kadar çocuklarının öğrenim gördükleri okuldaki öğretmenlerinden veya okul idaresinden başvuru formunu alıp doldurmaları ve okul idaresine teslim etmeleri yeterli olacaktır. Proje hakkında daha geniş bilgi almak isteyen veliler yine okul idarelerine çocukları adına teslim edilmiş olan broşürleri temin edebilir veya Şehit Bülent Yurtseven Hafız İmam Hatip Ortaokulunu veya web sayfasını ziyaret edebilirler.

Hafızlık proje okulunda eğitim öğretim çalışmaları hafızlık, akademik çalışmalar ve sosyal etkinlikler şeklinde yürütülüyor. Okulda 2016-2017 eğitim öğretim yılı itibariyle 174 öğrenci öğrenimlerine devam etmektedir.

Şehit Bülent Yurtseven Hafız İmam Hatip Ortaokulunda öğrenciler; sabahtan öğleye kadar hafızlık çalışmaları yürütürken, öğle arasından sonra Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler ve İngilizce gibi okul derslerini diğer okullardaki gibi eksiksiz olarak görmektedir. Cumartesi günleri öğleye kadar ücretsiz Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına katılan öğrenciler hafta içi işledikleri okul derslerini tekrar etme imkanı bulmaktadır. Cumartesi günleri öğrencilerimiz öğleden sonra okul içi etkinlikler kapsamında öğretmenleri rehberliğinde Tiyatro, Satranç, Hat, vb. kültürel etkinlikler ile Basketbol, Voleybol, Hentbol, Futbol gibi sportif faaliyetler yapmaktadır.

Hafızlık proje okulunda amaç, milli ve manevi değerleri özümsemiş ve hayatına uygulayan nitelikli ve karakter sahibi hafız yöneticiler, hafız din adamları, hafız mühendisler, hafız doktorlar yetişmesini sağlamaktır.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]