Güvercin sevdalıları burada buluşacak

Sakarya Güvercin Sevdalıları Derneği'nin ilkini gerçekleştireceği Tepeli Kostüm Güvercinleri Festivali 30 Nisan Pazar günü yapılacak.

Sakarya Güvercin Sevdalıları derneği öncülüğünde, 30 Nisan 2017 tarihinde Nehirkent Salonu’nda ilki yapılacak olan Tepeli Kostüm Güvercinleri Festivali için Sapancalı güvercin sevdalıları büyük bir heyecan duyuyor. 12-13 yıldan bu yana yapılmakta olan festivale ülkemizin çok çeşitli kentlerinden güvercin meraklıları katılacak. Sabah 07.00’de başlayacak olan festival, akşam 18.00’de sona erecek.

Sapancalı güvercin severler adına bir açıklama yapan İsmail Kösemen, Tepeli Kostüm Güvercinleri Festivali’ne Sapanca’dan önemli sayıda güvercin sevdalısının da katılacağını belirtti. Güvercin yetiştiriciliği adına Sapanca’da öne çıkan isimlerin Emin Şirin, İsa Güçlü, Yusuf Balkaya, Mehmet Balkaya, Fatih Kahraman, Zafer Sofuoğlu, Kemal Gür, İsmail Öztaş, İskender Kösemen ve Erkan avcı gibi meraklılar olduğunu dile getiren Kösemen, amaçlarının çocuklara küçük yaşlardan itibaren genelde kuş sevgisini, özelde ise güvercin sevgisini aşılamayı arzu ettiklerini vurguladı.

Festival Programı ve Yarışma Kategorileri

1. Tepeli Köstüm Güvercinleri Festivali’nde dişi ve erkek güvercinler ayrı ayrı ve toplam 16 kategoride, ön tepelikli ve çift tepelikli klasmanlarda yarıştırılacak. Günün programı 07.00-11.00 saatleri arasında Kuş Kabulü ile başlayacak ve hakemlerin puanlaması ile devam edecek. Saat 15.00’de düzenlenecek Ödül Töreni’nin ardından, 17.00’de güvercinlerin sahiplerine geri verileceği Kuş İadesi’yle ve kapanış töreniyle sona erecek.

Amaç, gelecek yıl festivali Sapanca’ya taşımak

Festival’in, Sapanca gibi turizm değerlerinin öne çıkan bir ilçede yapılmasının öneminin büyük olduğunu ifade eden Kösemen ve Sapancalı güvercin sevdalıları, Sakarya 1.Tepeli Kostüm Güvercinleri Festivali’ne mekan tahsis eden Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu’ya teşekkür ettiler. Sapancalı güvercin sevdalıları, festivalin yarışma bölümünde hayli iddialı olduklarını da sözlerine eklediler.

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]