Gürültü kirliliğini önlemek için yeni projeler geliştirdiler

Sakarya Büyükşehir Belediyesi gürültü kirliliğini önlemeye dönük çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

‘Gürültüye Hassas Sakarya Projesi’ kapsamında ilçe belediyeleri ile eşgüdümlü eğitim çalışmalarına devam ettiklerini belirten Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Türker Vardar, “Vatandaş memnuniyetini azami düzeyde sağlamak için çalışmalarımız sürüyor. İlçe belediyelerimizle uyumlu olarak çevre projeleri üretmeye ve daha yaşanabilir bir Sakarya için birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Bu kapsamda başlatılan ve ilçe belediyeleri çevre birimlerinde çalışan personelin katıldığı ‘Gürültüye Hassas Sakarya Projesi’nde 34 katılımcı sertifika almaya hak kazandı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Türker Vardar, hedeflerinin daha yaşanabilir bir Sakarya olduğunu vurguladı.

Vatandaş Memnuniyeti

Proje ile ilgili de bilgiler veren Vardar, şunları söyledi; “Gürültü kirliliği konusunda daha önce “Gürültüye Hassas Sakarya Projesi’ni geliştirmiştik. Çevre birimlerinde çalışan ilçe personelimizin de katıldığı eğitim çalışmalarıyla Sakarya’nın tamamında çalışanlarımızın daha fazla bilgi sahibi olmalarını amaçladık. Bu sayede hemşerilerimizden gelebilecek olası rahatsızlıkları da asgari seviyelere çekebilmeyi; vatandaş memnuniyetini arttırmayı hedefledik.”

"Teknik Donanıma Sahibiz"

“Yine projemizle Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği kapsamında ölçüm yapabilmek için personellerimize eğitim sunduk. Gürültü Ölçüm Cihazı, Tripot ve Anonometre alımı yaparak bu konuda profesyonel bir yöntem takip ettik. Tüm bu çalışmalarımızla ilçe belediyelerimizin gürültü konusundaki taleplerini değerlendirebilecek kapasiteye erişmiş olduk. Belediyelerimizle uyumlu olarak çevre projeleri üretmeye ve daha yaşanabilir bir Sakarya için çalışmaya devam edeceğiz.”
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]