Göletler balıklandı

Geyve’nin Melekşesolak ve Çine Göletleri' ne yavru balık bırakıldı.

Balık çalışması

Sakarya’nın Geyve ilçesindeki HİS (Hayvan İçme Suyu ) göletlerine 8 bin yavru balık bırakıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca yürütülen “2016 Yılı Balıklandırma Programı” çerçevesinde Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü –Kepez Ünitesinden Geyve ilçesine tahsis edilen 8.000 adet pullu sazan yavrusu, ilçe  Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Veterinerleri Derya Tarhan ve Haşim Tülcan tarafından Çine ile Melekşesolak Göletlerine bırakıldı.

Doğal hayata destek

Geyve ilçesinde İl Özel İdaresi’nin yaptırmış olduğu göletlerde  yapılan balık projesi ile doğal stokların ıslahı, geliştirilmesi, göl ve göletlerdeki balık popülasyonunun zenginleştirilmesi sağlanıyor. Balıklandırılan göletlerde periyodik olarak gerekli kontrollerin de yapıldığı, bırakılan balıkların yapılan kontrollerde boy ve ağırlıkları tespit edilecek, gelişme durumları incelenecek ve yavrular büyüyünceye kadar avcılığa izin verilmediği belirtildi.

Göletlerin verimliliğinin arttırılmasında

Balıklandırma çalışmasında kullanılan sazan balığı hem kültür balıkçılığında, hem de doğal suların aşılanmasında kullanılmaktadır. Göletlere bırakılan balıklar tatlı su balığı olup, pullu ve pulsuz birçok çeşidi vardır. Uzun Gövdeli, solucan, böcek larvaları ve bitkilerle beslenen bir dip balığıdır. Ülkemizde göl verimliliğinin artırılması amacıyla 1970 yılından bu yana göl, gölet ve baraj göllerimizin balıklandırılmasında kullanılmaktadır, denildi.

Kaçak avlanma uyarısı

Ayrıca ilçede avlanan profesyonel ve amatör balıkçılara, 2015 ve 2016 yılı balıklandırma çalışması yapılan göletlerde, Kaçak ve izinsiz avcılık yapanlara 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu gereğince yasal işlem yapılacağından, Kamuoyunun konu hakkında hassasiyet göstermesi gerektiği ifade edildi.Balıkların büyümesi için geçen 2 yıl boyunca yani Temmuz 2017’e kadar balık avlamamaları gerektiği vurgulanarak, proje devam ettiği sürece diğer göletlerin de balıklandırma çalışmalarının sürdürüleceği belirtildi.

Kaynak: Geyvemedya.com
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]