Çimento fabrikası kuruluyor!

Geyve Doğancıl Köyü Mantarlık Mevkiinde çimento fabrikası kurulacak. Bir süredir ayvasıyla Türkiye’nin gündeminde olan Geyve’de inşa edilecek çimento fabrikası Geyve’nin yeşiline, tarımına büyük zarar vereceği belirtiliyor.

Geyve Doğancıl Köyü Mantarlık Mevkiinde çimento fabrikası kurulması için ÇED süreci başlatıldı. Geyve Madencilik İnşaat Sanayi A.Ş. tarafından kurulması planlanan Çimento Fabrikası’yla ilgili Halkın Katılımı Toplantısı yapılacak.

20 Aralık 2016 tarihinde Köy Konağı’nda yapılacak toplantının ilanı bugünkü gazetelerde yayınlandı.

ÇED Raporunu Hazırlayan Topçuoğlu Madencilik yetkilileri yatırımla ilgili bilgi vermezken, kayıtlarda çimento şirketi kuracak şirketin adı Geyve Madencilik İnşaat Sanayi A.Ş olarak geçiyor.

Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya konudan dün haberi olduğunu belirtirken fabrikayla kendilerine yapılmış resmi bir başvuru bulunmadığını belirtti. Kaya çimento fabrikasını kurmayı planlayan şirketin sahipleriyle ilgili henüz bilgi sahibi olmadığını söyledi.

Çimento fabrikaları bulundukları bölgelerde büyük çevre tahribatına neden oluyor. Bir süredir ayvasıyla Türkiye’nin gündeminde olan Geyve’nin tarımının ve yeşilinin çimento fabrikasından olumsuz etkilenmesi bekleniyor.

 

Geyvemedya

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]