Geyve Belediye Başkanı, Kentler Birliği Toplantısına katıldı

Tarihi Kentler Birliği belediye başkanları Gaziantep'te toplandı

Toplantı kapsamında Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, beraberinde Geyve Belediye Meclis üyesi Nihat Baltaoğlu ve Taraklı belediye başkanı Tacettin Özkaraman ile Gaziantep'e gitti. Tarihi Kentler Birliği Üyeleri ile karşılıklı fikir alış verişlerinde bulunan Belediye Başkanları Kaya ve Özkaraman ilçelerinde kültürel anlamda başlatmış oldukları çalışmaları anlattı.
Tarihi Kentler Birliği’ne bağlı il ve ilçelerin belediye başkanları 23-25 Eylül Tarihleri arasında "ANADOLU BULUŞMASI" Kapsamında Gaziantep'te buluştu.Programa 100'ü belediye başkanı olmak üzere yaklaşık 350 meclis üyesi ile belediye yetkilisi katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Eski Bakanı ,Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in başkanlık ettiği heyet Gaziantep Sanat ve Kültür Merkezi (Eski Adliye), Hamam Müzesi, Hışvahan, Kültüryolu ve Antep Kalesi çevresinde bir dizi gezi yaptı.Tarihi Kentler Birliği Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve beraberindeki heyet ile birçok tarihi ve kültürel mekanları gezen konuklar Gaziantep’in turizm yönüne dikkat çektiler. Konuklar, Gaziantep’in projelerinin örnek olmasını ve diğer şehirlerde de uygulanması temennisinde bulundular.

Gaziantep Büyükşehir belediye başkanı Fatma Şahin, Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı ve ÇEKÜL Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ile birliğe üye diğer belediye başkanlarının da katıldığı tarih ve kültür gezisinde, Gaziantep’in kültürel mirası ile tarihi geçmişini anlatarak, Gaziantep’in gastronomi kentinden de bahsetti.

Kaynak: Geyvemedya

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]