Gençlik merkezinden anlamlı proje

Şehirde 4 kurumun ortaklaşa gerçekleştirdiği  ‘İlacım Sende’ projesi kapsamında evlerde kullanılmayan ilaçlar toplanarak ihtiyaç sahibi ve sosyal güvencesi olmayan kişilere ulaştırılıyor.

İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa gerçekleştirilen ‘İlacım Sende’ projesi büyük ilgi gördü.

‘İlacım Sende’ sloganıyla yola çıkan gençlik merkezlerinin üyeleri, lise ve camilerde kampanya çalışmaları yürüttü.

Adapazarı Gençlik Merkezi Müdürü Ali İhsan Çokan, SakaryaRehberim.com'a yaptığı açıklamada, projeye ilginin bir hayli fazla olduğunu söyledi.

Çok sayıda ilaç toplandı


Projenin gönüllülük esasına dayandığını kaydeden Çokan; "Evlerimizde özellikle atıl durumda kalan, kullanılmayan ilaçların tekrar geri dönüşüme kazandırılması konusunda gençlerin ortaya koyduğu bir fikirle yola çıktık. Kısa zamanda gördük ki gerçekten evlerde geri dönüşüme kazandırılacak çok sayıda ilaç varmış. Hatta örnekleme yapacak olursak, ekmekten daha fazla israfın ilaçta olduğunu gördük. Biz bu topladığımız ilaçları Büyükşehir Belediyesi Tıp Merkezi'ne veriyoruz. Orada tasnif ediliyor. Son zamanlarda savaşlar nedeniyle ülkemize bir çok mülteci kardeşimiz geldi. Bir çoğunun bu ilaçlara ihtiyacı var. Bunun haricinde kendi halkımızın da ihtiyacı var. Orada tasnif edilen ilaçlar da tekrardan halkımıza geri dönüşüm olarak kazandırılıyor" dedi.

Gençlik merkezi


Gençliğin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda gelişimine katkı sağlayacak olan tedbirleri alıp, bunları uygulamaya çalışan bir birim olduklarını ifade eden Çokan; "12-29 yaş grubu arasındaki gençlerimize tamamiyle ücretsiz olarak bir organizasyon gerçekleştiriyoruz. İşaret dilinden diksiyona, yabancı dillerden Osmanlıca'sına kadar, el sanatları, doğa ve kültür gezileri, sportif etkinlikler gibi birçok organizasyonu bu çatı altında yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel de projeye gösterilen ilginin kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]