Gençlerden Duygu Dolu Anma Programı

IMKB Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 20 Mart Pazartesi günü yapılan “Çanakkale Şehitleri’ni Anma” programı izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Okulun konferans salonunda gerçekleşen anma töreni 250 öğrencinin ve öğretmenlerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Anma töreninin hazırlanmasına öğretmenler Mustafa Arslan ve Gül Arslan katkı verdi. Öğrenciler Özge Yıldız ve Melih Seçkin’in sunuculuğunu yaptığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Müdür Yardımcısı Bengi Külahçı Kavuran günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Ardından AMP 11 -A sınıfından Gökhan Güllüce “Dur Yolcu” isimli şiiri okudu. Çanakkale Söz Korosu İlayda Batur, Yeliz Palta, Zeynep Vardar, Gamze Harman, Çağatay Saygın, Elif Algül, Meltem Durmaz, Melih Acet , Doğan Gül ve Engin Aydın’dan oluşan öğrenci grubu “Çanakkale” isimli söz korosunu seslendirdi. Söz korosunun bitiminde Emin Bulut’un gitarı eşliğinde Haktan Erdoğan “Çanakkale Türküsü ”’nü seslendirdi. Devamında Nurcan Özüm “Çanakkale Şehitleri’ne” isimli şiiri okudu. Kınalı Hasan Piyesi ve Duygu Dolu Anlar Murat Kara, Muhammed Ali Ören, Ceyhun Kırcı, Hüdai Talha Özçakır, Endercan Gün, Selçuk Turan, Kürşat Taşkın ve Taha Bozoğlu’ndan oluşan öğrenci grubu “Kınalı Hasan” piyesini sergiledi.

Piyesin ardından, öğrencilerden Şeyma Akbulut “Eledim Eledim” ve Cansu Atioğlu “Yiğidim Aslanım” isimli şarkıları seslendirdiler. Piyesi izleyen, şarkıları dinleyen hem öğrenciler hem de öğretmenlerin göz yaşlarına engel olamadıkları görüldü. Programın tamamı hem öğrenciler hem de öğretmenler tarafından büyük beğeni topladı.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]