Genç Saadet'ten 17 Ağustos mesajı

Saadet Partisi Sakarya Gençlik Kolları Başkanı Ali Ahmet Çelik 17 Ağustos Depremi yıl dönümünde basın açıklaması yayınladı.

Genç Saadet Sakarya Başkanı Çelik yaptığı basın açıklamasın da deprem şehitlerini anarken, 17 Ağustos 1999 tarihinde kaza zedelerin yanında olan milletimize teşekkür etti. Çelik: “On binlerce insanımızın ölümüne ve yaralanmasına, yüzbinlerce konutun yıkılmasına ve yaşanamayacak düzeyde zarar görmesine sebep olan 17 Ağustos 1999 depreminin yıl dönümünde deprem şehitlerimizi dualarla anıyoruz. Kazazedelerimizin yanında bulunan yaralarını sarmasına yardımcı olan milletimize de tekrar teşekkür ederiz.” Dedi.

TEKRARDAN BU ACILARI YAŞAMAMAK İÇİN TEDBİRLİ OLMALIYIZ

Ali Ahmet Çelik yaptığı basın açıklamasında yaşanılan felaketin tekrarını yaşamamak için tedbirler alınmasını gerektiğini söylerken Sakarya Üniversitesinin iş birliğinin de olması gerektiğini belirtti. Basın açıklamasına devam eden Çelik: “Yaşadığımız bu felakettin üzerinden yıllar geçmiş olsa dahi çıkarmamız gereken dersler hala bulunmaktadır. Deprem ve diğer doğal afetler insan iradesi dışında gerçekleştiği için her zaman dikkatli olmalıyız ve kentsel planlamamızı bu doğrultuda yapmaktayız. Tekrardan bu acıları yaşamamak için tedbirli olmak zorundayız. Dünya üzerinde inşaat mühendisliği alanını incelediğimizde Japonya ve Çin gibi ülkelerin bu konularda çok fazla geliştiğini görmekteyiz. Amerika bir kez keşfedilmiş ve bir daha keşfedilmeye gerek yoktur diyerek yapacağımız yapıların sağlamlığı için kullanılabilecek teknolojileri, Dünya’daki örnekleri üzerinden inceleyebilir ve geliştirebiliriz. Dünya standartlarında çalışmalar yapan Sakarya Üniversitesi mensubu akademisyenlerimiz ile daha sağlıklı bir biçimde deprem teknolojileri geliştiriliyor. Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer ELMAS’ın Van depremi sonrası 2011 yılında yaptığı basın açıklamasında gördüğümüz gibi yapılan çalışmalara destek vermek ve daha sağlıklı yapılar inşa etmek için halkımız bilinçlendirilmesi için çalışmalar yapılmalıdır. Konut sahipleri bu konuda duyarlı olmak zorunda ve teşvik edilmelidir.” Dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE TEŞEKKÜRLER

Büyükşehir Belediyesi ’nin Sakarya’ya yapılmak istenen yüksek katlı binalar içinde dik duruşundan dolayı tebrik eden Çelilk açıklamasının devamında: “Basın açıklamamızın sonuna gelirken Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ni, Sakarya’ya yüksek yapılar dikmek isteyen firmalar ve kurumlara karşı göstermiş olduğu dik duruştan dolayı tebrik eder, bu dik duruşlarının her daim ve hayırlı olan her konuda devam etmesini Cenab-ı Haktan niyaz ederiz. Ayrıca 17 Ağustos gece Demokrasi Meydanında yapılacak olan anma törenine Genç Saadet olarak bizde katılacağız ve tüm halkımızı da bekleriz.“ diyerek basın açıklamasını sonlandırdı.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]