Genç MÜSİAD'da akıllı üretim çağı konuşuldu

Genç MÜSİAD Sakarya yönetim kurulu ve üyelerinin yoğun katılımı ile MÜSİAD Sakarya şube binasında düzenlenen ‘Gelişen Dünya Düzeninde Endüstri 4.0’ adlı programa konuşmacı olarak Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Pr.Dr Orhan Torkul Katıldı.

Torkul konuşmasında “Dijital döşüm ve endüstri 4.0 ile birlikte ulaşılacak yeni seviyede, insanların,nesnelerin ve sistemlerin birbirleri ile bağlantısı yaygın ve etkin bir şekilde gerçekleşmiş olacaktır.Makineler birbirleri ile konuşacak,anlaşabilecek,birbirlerine iş verebilecek,iş planlarını yapabilecek,önleyici tedbirleri alabilecek,iş rotalarını kendileri oluşturabilecek,kalite kontrolü kendileri gerçekleştirip kalitesiz ürünlere yer verilmeyecek. Endüstri 4.0 bulut bilişim,mobil sistemler,nesnelerin interneti,otonom sistemleri vb gibi birçok konuda yeni fırsatlar ortaya çıkarmakla birlikte sanayiciler ve iş dünyası için bunların anlamı tamamı ile insansız çalışan sistemlere doğru hızlı bir şekilde yol alınması anlamına geliyor” dedi.

Geleceğin En Büyük Sorunu Taşıma

Torkul “2050 yılına kadar dünyada 27 mega şehrin olacağını ve bunlarında nüfusunun 120 milyon olacağını bu kadar kalabalık nüfusa sahip olan mega kentlerin en büyük sorunu ulaşım ve taşıma olacaktır” dedi.

2050 Yılına Kadar Tüm Araçlar Şoförsüz Olacak

Torkul konuşmasında “Yapılan araştırmalar ve teknolojik ilerlemelerle endüstri 4.0 ile 2050 yılına kadar Dünyadaki tüm araçlar şoförsüz olacak, şoförsüz araçların insalara en faydalı 2 özelliği kaza oranlarının azaltılması ve zamandan tasarruf sağlanması olacaktır”dedi.

Seyirci Kalmamalıyız

Genç MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı uğur Çarboğa ise “2020 yılına kadar Çin 3 milyon robot operatör istihdam edeceğini duyurken bizlerinde Dünyanın Endüstri 4.0 değişimine bir an önce kendimizi hazırlamamız gerekiyor. Bugün bu konuyu önemseyenler gelecekte başarılı olacaklar diğerleri ise sadece gelişmeleri izlemekle yetinecektir” dedi.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]