Genç Kürsü, Karasu'daydı

Genç Kürsü Karasu’daydı AK Parti Sakarya İl Gençlik Kolları, Karasu İlçesi Küçük Karasu Mahallesi'nde, Karasu İlçe Gençlik Kolları tarafından organize edilen "Genç Kürsü" programında Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili soruları yanıtladı.

Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sisteminin konuşulduğu genç katılımcıların sorularını AK Parti Sakarya İl Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Yusuf Tercan, Seçim İşleri Başkanı Ertuğrul Ortakçı, Yönetim Kurulu Üyeleri ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Çındır yanıtladığı “Genç Kürsü” programına Karasu İlçe Ana Kademe Teşkilat Başkanı Salim Erol, Küçük Karasu Mahalle Başkanı Osman Alan, Küçük Karasu Mahallesi Muhtarı İbrahim İskender, Küçük Karasu Mahallesi Gençlik Kolları Başkanı Hakan Kır, Kuyumcullu Mahallesi Gençlik Kolları Başkanı Resul Turhan, Gölköprü Mahallesi ve Resuller Mahallesinden gençler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan AK Parti Karasu İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Çındır; "İl Yöneticilerimize bugün bizlerle birlikte olduğu için teşekkür ediyorum." dedi. Başkan Çındır Genç Kürsü Programımız ile 16 Nisan da gerçekleşecek olan referandum için mahalle mahalle gençler ile bir araya gelip soruları cevaplayacak ve süreç hakkında bilgilendirmede bulunacağız” diyerek “sözü fazla uzatmadan Başkanlarımıza bırakmak istiyorum" dedi.

Yeni Sistem Ülkemize Neler Kazandıracak? AK Parti Sakarya İl Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Yusuf Tercan; “Anayasa değişikliği gerçekleştirildiği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hayata geçtiği takdirde koalisyonların tarihe karıştığı bir Türkiye ile kalıcı siyasi istikrar sağlanacak. Cumhurbaşkanı yüzde 50’nin üzerinde bir oy ile doğrudan halk tarafından seçileceği için, siyasette birliktelik artacak, kutuplaşma azalacak, toplumsal bütünleşme sağlanacak. Güçlü bir sisteme sahip olan istikrarlı bir Türkiye daha büyük yatırımlar için güven verecek bu büyük yatırımlarla refah ve kalkınma ivmesi daha büyük bir hızla yükselecek. Cumhurbaşkanlığı’na aday olan siyasi parti liderlerinin seçimleri kaybettiğinde dışarıda kalacak olması dolayısıyla tabandan gelen baskıyla yenilenmenin ve dolayısıyla nitelikli siyasetin önü açılmış olacak. Memleket meseleleriyle yakından ilgilenen, vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu politik bir toplum olan ülkemizde seçilme imkanının 18-25 yaş arasındaki gençlere de sunulması (siyasetin tüm alanlarında seçilmesi yaşı düşüyor, sadece milletvekilliği olarak bakılmamalıdır) çok erken yaşta bilinçlenmenin, kişisel gelişimin ve dolayısıyla nitelikli toplumun önünü açacak. Sadece güçlü liderler tarafından yönetildiğinde refah ve kalkınma getiren sistemden lidere güç veren, istikrarı, refah ve kalkınmayı temin eden güçlü sistem doğacak ve güçlü sistem de bölgesinde ve dünyada daha güçlü bir Türkiye’yi önce milletimize sonra dünyadaki tüm mazlumlara sunacak.” dedi.

Bu Tüm Partilerin Lehinedir AK Parti Sakarya İl Gençlik Kolları Seçim İşleri Başkanı Ertuğrul Ortakçı; “Bu sistem sadece AK Parti’nin lehine olan bir sistem değil tüm partilerin lehinedir. Türkiye'nin hayrına olacak olan bu halk oylamasında "evet" diyerek vesayet sistemini tamamen tasfiye edeceğiz. Kısaca, mutlu, müreffeh bir toplum olabilmek için 16 Nisanda "evet" demek zorundayız. Bizler geçmiş yıllarda çift başlılık nedeniyle 2001 krizini yaşadık. Cumhurbaşkanı’nın Başbakan'a anayasa kitapçığı fırlatmasından sonra bu ülke çok sıkıntı yaşadı. Bir daha bu sıkıntılar yaşanmasın diye, sizler bunları yaşamayın diye 'Evet' demeliyiz." şeklinde konuştu.

Programın sonunda AK Parti Sakarya İl Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Yusuf Tercan, Seçim İşleri Başkanı Ertuğrul Ortakçı ve Karasu İlçe Başkanı Mahmut Çındır sorularıyla programa katkı sağlayan, dinleyici olarak katılan herkese teşekkür ederek “Bildiklerimizi, öğrendiklerimizi yakın çevremizden başlayarak adım adım her ortamda aktarmalıyız, anlatmalıyız. Mahalle mahalle, ev ev dolaşmalıyız. Ülkemize ve milletimize faydalı olmak için her birimiz canla başla çalışmalıyız.” dedi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]