Gelinlik ve damatlıkla oy kullanmaya gittiler

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde düğün tarihi anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasıyla aynı güne denk gelen çift, oy kullandıktan sonra düğün yaptı.

Düğün günü olarak 16 Nisan'ı belirleyen Okan ve Sümeyye Ayder çifti, düğün töreninden önce sandık başına giderek vatandaşlık görevini yerine getirdi.

Cebek Mahallesi'ndeki boş bir binada kurulan 1011 numaralı sandıkta oy kullanan gelin ve damat, vatandaşların ilgi odağı oldu.

Ayder, yaptığı açıklamada, düğün gününü önceden belirlediklerini ifade ederek, "Referandum, düğün günümüze denk geldi. Davetiyelerimizi önceden bastırdığımız için tarihi değiştiremedik. Geldik, vatandaşlık görevimizi yaptık, hayırlısı olsun." diye konuştu.

Çift, oy kullanma işleminin ardından yaklaşık 6,5 ay önce Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki askeri üs bölgesine PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan damadın kardeşi Piyade Er Gökhan Ayder'in mezarını ziyaret etti.

Burada dua eden Ayder çifti, daha sonra 2 Eylül 2016'da Mardin'in Dargeçit ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mansur Cansız'ın aynı mahalledeki mezarına ziyarette bulundu.

Çift, ziyaretin ardından düğünün yapıldığı Cebek Mahallesi'ndeki damadın babaevine geçti.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]