Geleneksel Wushu Türkiye Şampiyonası başladı

Geleneksel Wushu Türkiye Şampiyonası 40 ilden 350 sporcunun katılımıyla Sakarya'da başladı.

Serdivan Spor Salonu'nda yapılan şampiyonanın ilk gününde sporcular, en yüksek puanı alabilmek için mücadele etti.

Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonada İstanbul, Ankara, Sivas, Diyarbakır ve Sakarya'nın da aralarında bulunduğu 40 ilden yaklaşık 350 sporcunun mücadele ettiğini söyledi.

Bu yıl Avrupa ve dünya geleneksel wushu şampiyonasının düzenlenmesi nedeniyle önemli bir yıl olduğunu belirten Akyüz, "Bu nedenle bu yıl geleneksel wushu şampiyonasına ayrı önem veriyoruz. Buradan seçeceğimiz sporculardan oluşturacağımız milli takımımız, ülkemizi mayısta Gürcistan'da yapılacak Avrupa şampiyonasında ve kasımda Çin'de düzenlenecek Geleneksel Dünya Şampiyonası'nda temsil edecek." diye konuştu.

Akyüz, wushunun ferdi olarak dünyada en çok yapılan spor dallarından biri olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

" Geçen hafta yaptığımız Akdeniz Wushu Şampiyonası bu yıl Akdeniz Oyunları'na girme konusunda önemli bir adımdı. Çok iyi bir organizasyondu. Buradaki şampiyonada önceki yıllara göre üç katı daha fazla sporcu katıldı. İyi bir organizasyon oluyor. Federasyonumuz bu tür organizasyonlarla gençlerimizi, çocuklarımızı bu güzel spora yöneltmekte, bu şampiyonalar da bunların öncülüğünü teşkil etmektedir."

Şampiyona yarın sona erecek.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]