Fırtına 2 geliyor

Harb-İş Sendikası Şube Başkanı Yaşar Yavuz, 1'inci Ana Bakım Merkezi Komutanlığı’nda üretilen Fırtına Obüsleri’nin yerine üretilecek Fırtına 2’nin çok daha ileri teknoloji ile donatılacağını ve 2018’de seri üretimine başlanacağını söyledi

‘SATAMIYORDUK’
Türk Harb-İş Sendikası Şube Başkanı Yaşar Yavuz, 1'inci Ana Bakım Merkezi Komutanlığı’nda üretilen Fırtına Obüsleri’nin ülkemizin gurur kaynağı olduğunu belirterek, “2018 yılında Fırtına 2’ler seri üretime geçecek. Fırtına 2’ler çok daha modern olacak. Mevcut Fırtına Obüsleri’nin motorunu Güney Kore’den alıyorduk, Güney Kore ise Alman MTU firmasından tedarik edip bize satıyordu, ayrıca yurt dışı pazarlara motor engeli nedeniyle satamıyorduk” dedi.

DAHA TEKNOLOJİK
Fırtına 2’lerin motorunun yerli üretim olması için çalışmaların devam ettiğini ancak ayrıntı veremeyeceğini söyleyen Başkan Yavuz, “Fırtına 1’ler de hidrolik sistemler sürekli arıza yaptığı için Fırtına 2’lerde hidrolik sistemler yerine elektronik sistemler olacak, 35 kilometre kadar olan isabetli menzil mesafesi, 45 kilometreye kadar çıkarılacak, ayrıca 65 kilometre olan sürat 80 kilometreye çıkarılacak” ifadelerini kullandı.

Yeni Sakarya

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]