Fındık üreticileri zirai atıklara karşı eğitiliyor

Fındık üreticilerinde bilinci arttırarak, hem verim ve kaliteye olumlu katkı sağlamak, hem de çevre sorunlarına karşı duyarlılık yaratmak amacıyla yapılan çalışmalara Türk fındığının en büyük kullanıcılarından olan Ferrero'de katkı sağlıyor.

Ferrero Fındık tarafından yaklaşık 5 yıldan beri uygulanan Değerli Tarım Projesi kapsamında Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesi zirai atıkların bertaraf edilmesi ve çevreye zarar vermemesi için pilot bölge seçildi.

Bu kapsamda Çarşıbaşı ilçesinde başta fındık olmak üzere tarım ile ilişkili olan resmi ve özel kuruluşların temsilcileri ile üreticiler buluşturuldu.

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Tarım Kredi Kooperatifleri, TKDK, Tarım İl Müdürlüğü ile üreticilere finansman sağlayan banka temsilcilerinin de katılarak bilgilendirme yaptığı toplantıda, Ferrero uzmanları da iyi tarım uygulamalarının yapılması ve bu sırada zirai atıklarla ortaya çıkabilecek çevre sorunlarının asgariye indirilmesi konularında bilgiler verdiler. Üreticilerin sorularını cevaplandırdılar.

Çarşıbaşı'nda 8 ay önce uygulamaya konulan proje kapsamında uluslararası standartlarda çalışmalar ve bilgilendirmeler yapılıyor.

Üçlü yıkama tekniği, biten ilaç kutularına uygulanarak plastik ambalaj sınıfına sokulup geri dönüşüme gönderiliyor. Geliri muhtarlar derneğine bağışlanıp köylülerin ihtiyaçları karşılanıyor. Ayrıca bu sayede çöp kutularına ve çevreye atılan ilaç kutuları hem geri dönüşüme kazandırılmış, hem de çevreye olan zararları bertaraf edilmiş oluyor
5 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]