Filistin'in İstanbul Başkonsolosu, Sakarya'ya geldi

 Filistin'in İstanbul Başkonsolosu Abdelkerim el-Hatip, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nu makamında ziyaret etti. 

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Sakarya'ya gelen Hatip, Başkan Toçoğlu ile bir araya geldi.

Ziyarette konuşan Hatip, Sakarya'nın Marmara Bölgesi'nin en güzel şehirlerinden biri olduğunu söyledi.

Sakarya'nın doğasıyla insanı etkileyen bir havası olduğunu belirten Hatip, "Birçok Filistinli genç eğitim hayatına burada devam ediyor. Bizler savaş içerisinde olmamıza rağmen eğitime büyük bir önem veriyoruz. Filistin halkı, yüzde 98 okuma oranıyla dünyada 1. sırada. Öğrencilerimiz Sakarya'da eğitim görmekten çok memnun. Öğrencilerimize sunmuş olduğunuz destekler için teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Hatip, Filistin'in 100 yılı aşkın bir süredir savaşın içinde bulunduğunu dile getirerek, "(Filistin) İşgale ve soykırıma rağmen mücadele etmekten halkımız asla vazgeçmedi. Bu zorlu süreçte Türkiye her zaman bizim yanımızda oldu. Türkiye ile Filistin arasında gönül köprüleri kuruldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistinlilerin ve dünyadaki mazlumların kahramanıdır. Allah, Erdoğan'dan ve Türk halkından razı olsun." dedi. 

Toçoğlu da ziyaretleri dolayısıyla Hatip'e teşekkür etti.

Sakarya'nın Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerin ortasında yer alan sakin bir il olduğunu dile getiren Toçoğlu, "Nüfusu 1 milyona yaklaşan şehrimiz her geçen gün büyümeye devam ediyor. Ayrıca Filistin'den şehrimize eğitim için gelen kardeşlerimize de elimizden gelen desteği sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Toçoğlu, Filistin'de yaşanan acıyı her zaman yüreklerinde hissettiklerini ifade ederek, "Filistinliler bizim kardeşimizdir. İnşallah en kısa sürede kalıcı barış sağlanacak ve kardeşlerimiz huzur bulacak. Devletimiz Filistin'de hastaneler, okullar, sanayi kurumlarının inşası için birtakım çalışmalar gerçekleştirdi ve gerçekleştirmeye de devam ediyor. Önümüzdeki süreçte de ülkemiz Filistin'e destek olmayı sürdürecektir." diye konuştu.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]