FETÖ'nün mağdur ettikleri için adalet istediler

Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu, 575. hafta basın açıklamasında 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası FETÖ suçlamasıyla ihraç edilen hâkimlerin 28 Şubat sürecindeki siyasi davalarda mağdur ettiği kesimler için yeniden yargı yolunun açılmasını istedi

Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu, 575. hafta basın açıklamasında, 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası FETÖ suçlamasıyla ihraç edilen savcı ve hâkimlerin, özellikle 28 Şubat süreci ve sonrasında yürüttüğü siyasi nitelikli davalarda mağdur ettiği mahkûmlar için yeniden yargı yolunun açılmasını istedi. Platform adına Diriliş Saati Dergisi’nden Muhammed Emin Duman’ın okuduğu açıklama, bayram sabahı Van’da yapılan bombalı saldırının kınanması ile başladı. Hac ibadetinin gerçekleştiği Mekke’de bu yıl güvenliğin İsrail dostu G4S Şirketi tarafından sağlanmasına tepki gösterilerek devam eden açıklamada “Müslümanların kardeşlik iklimini soluduğu Hacc’a, mezhep kardeşliğini kendisi için tehdit olarak algılayan Suudi rejimi değil, İslami vahdet düşüncesini özümsemiş bir kurumsal yapının ev sahipliği yapması en doğru olandır. Bu konuda alim, aydın ve öncü şahsiyetlerimizin inisiyatif alarak Kabe’nin Müslümanlar tarafından ortak yönetileceği bir zemin oluşturmaya katkı sağlaması gerekmektedir.” denildi.

Darbe girişimi

Basın açıklamasında, 15 Temmuz sonrasında çıkarılan af düzenlemesinde 28 Şubat süreci ve sonrasında özellikle FETÖ iddiasıyla ihraç edilen hakimlerin verdiği siyasi kararlarla mağdur ettiği kesimlerin kapsam dışı bırakıldığına dikkat çekilerek “Madem ki; bu yargıçların adaletine güven olmuyor, öyleyse zamanında siyasi mülahazalarla içeri attıkları insanlar için yeniden yargı yolu açılmalı ve adalet yerini bulmalıdır. Bu insanların halen gayr-i insani muamelelere maruz kaldığına dair haberler alıyoruz, ki bunun son örneği Tekirdağ F Tipi 2 No'lu Cezaevi'dir. İslami kimliklerinden ötürü yıllarca mahpus yatan Yusufi kardeşlerimizin davalarının takipçisi olacağımızı buradan ilan ediyoruz.” denildi. Açıklamada 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kamuda işten çıkarmalarla ilgili olarak da “Süreç öyle bir hal aldı ki bahsi geçen yapılarla ilişkisi olmayan ve hiçbir şiddet eylemine bulaşmamış insanlar da mağdur edildi.” denilerek, söz konusu mağduriyetlerin acilen giderilmesi ve adil bir muhakeme yapılması çağrısı yapıldı.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]