FETÖ'nün forvetine, özel tarife!

Fetullahçı Terör Örgütünün forvet oyuncusu firari Hakan Şükür'ün dosyası diğer futbolcu FETÖ'cülerden ayrıldı. Hakan Şükür'ün Sakarya'daki soruşturmada da olması buna neden olarak gösterildi.

Fetullahçı Terör Örgütü FETÖ'ye mensup futbolcularla ilgili iddianameyi onaylayan Başsavcılık, dosyayı İstanbul Ağır Ceza Mahkemesine iletti.

FİRARİ FETÖCÜ HAKAN ŞÜKÜR AYRI DOSYADA

FETÖ’nün silahlı kanadının yanında paralel devlet yapılanması şeklinde örgütlendiği için devletin her alanında olduğu gibi toplumu ilgilendiren yaşam alanlarında da örgütlenme içerisine girdiği" yazılan iddianamede, özellikle spor anlamında futbolun en popüler spor dalı olması, asıl amacının dışında farklı baskı aracı olarak kullanmaya elverişli olması nedeniyle bu alanın Fetullah Gülen tarafından özellikle seçildiği yazıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, "FETÖ’nün futbol ayağına" ilişkin soruşturmada, Galatasaraylı eski futbolcular İsmail Demiriz, Arif Erdem ve Uğur Tütüneker hakkında “silahlı terör örgütü üyeliği” suçundan 5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Savcılığın,
şüpheli FETÖ'cü Hakan Şükür hakkında buradaki dosyadan daha önce aynı soruşturma konu ve kapsamında Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nda bir soruşturma yapıldığı ve bu nedenle Hakan Şükür hakkındaki dosyanın FETÖ'cü futbolcular dosyasından ayrıldığı ve yetkisizlik kararı verilerek, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiği ifade edildi.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]