FETÖ'den 4 tutuklama

FETÖ soruşturmaları kapsamında gözaltına alınan bir Yüzbaşı, bir profesör ve iki öğretmen tutuklandı.

Edinilen bilgilere göre Sakarya Cumhuriyet Bassavcılığı tarafından yürütülen  FETÖ  soruşturması kapsamında 14 kişi gözaltına alınmıştı. Şahıslar emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.
Hakim karşısına çıkan Profesör  M.T.E, Yüzbaşı İ.Ş. ve öğretmenler H.K ve İ.Ş tutuklanarak cezaevine gönderildi. 10 kişi ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Meslekten ihraç edilen profesör de tutuklandı

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı eski Başkanı Prof. Dr. Mustafa Teoman Erdem, haberleşme sistemi ByLock'u kullandığı tespit edilince tutuklandı.

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı eski Başkanı Prof. Dr. Mustafa Teoman Erdem, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında YÖK tarafından açığa alındı, ardından da meslekten ihraç edildi. Terör örgütünün haberleşme sistemi ByLock'u kullandığı tespit edilen Erdem hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Gözaltına alınan Erdem, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu arada, Sakarya Kışlası'nda Bakım Bölük Komutanı olarak görev yaparken darbe girişimine destek verdiği için gözaltına alınıp çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Yüzbaşı İsmail Şenyüz de Bylock kullandığı tespit edilince tutuklandı.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]