FETÖ soruşturmasında gözaltına alınan işadamı sayısı 29'a yükseldi

SAKARYA'da, Fethullahçı Terör Örgütü'ne maddi kaynak sağladıkları gerekçesiyle Sakarya Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği'ne yönelik olarak yapılan operasyonda 19 işadamı gözaltına alındı. İkinci operasyonda 10 işadamının daha gözaltına alınmasıyla gözaltındaki işadamı sayısı 29'a yükseldi.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri Fethullahçı Terör Örgütü'ne maddi kaynak sağladığı gerekçesiyle kısa adı SAGİAD olan Sakarya Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği üyelerine yönelik geçen hafta düzenlediği ve aralarında dernek başkanı Mücahit Arslan'ın da bulunduğu 19 işadamını gözaltına aldı. Sakarya Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği üyelerinin Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulamaları sürüyor.

SAGİAD'a yönelik bugün ikinci operasyon düzenlenirken, eski yönetim ve denetim kurulu üyelerinin gözaltı işlemi yapıldı. Polis ekipleri bugün aralarında eski başkan Ali H.'nin da bulunduğu 10 işadamını gözaltına aldı. Gözaltına alınanların sayısı 29'a yükseldi. Gözaltına alınan iş adamlarının üstünden Fethullah Gülen tarafından okunarak verildiği iddia edilen 'S' serisi 1'er dolarlar çıktı.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]