Ferizli'de teröre tepki yürüyüşü

Ferizli gençliği tarafından organize edilen yürüyüşe, Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Tanrısevdi, İlçe Emniyet Amiri Murat Köksal, İlçe Müftüsü İsmail Temel, Siyasi Parti Temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluş örgütleri, mahalle muhtarları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 7’den 70’e herkesin teröre karşı yekvücut olduğu yürüyüşte çeşitli sloganlar eşliğinde terör olayları ve arkasında olanlar lanetlendi.

Ferizli Emniyet Müdürlüğü önün de saat 14.00’te toplanan grup ilçe merkezinden geçerek Ferizli Aile Kabristanlığında ki şehit mezarlığında yürüyüşünü nihayetlendirdi. Grup İlçe merkezindeki demokrasi meydanında durdu ve teröre lanet okudu. Burada Tüm Şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı ve basın bildirisi okundu. Daha sonra terörü lanetleyip çeşitli sloganlar atan grup Ferizli Aile Kabristanlığında bulunun şehit mezarlığına hareket etti. Burada şehitlerimiz ve güvenlik güçlerimiz için, Kur’an okundu, İlçe Müftüsü İsmail Temel tarafından dua edildi.

Hiçbir terör örgütü bizi yıldıramaz, Asla boyun eğmeyeceğiz.

Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, vatanına, bayrağına sahip çıkan, şehitlerini minnetle anan bu aziz milletimiz olduğu sürece kimsenin bizi yıldıramayacağını, bu ülkeye boyun eğdiremeyeceğini söyledi. Birlik ve beraberlik içerisinde sorunların aşılacağına vurgu yapan Soğuk “Böyle haince saldırılardan medet bekleyenler bilmelidirler ki; Milletimizi birliğinden, bütünlüğünden ve beraber yaşama kararlılığından asla vaz geçiremeyeceklerdir. Bilsinler ki her kahpece saldırının ardından milletçe daha da çok kenetleniyoruz. Her bir karışı şüheda kanıyla sulanmış bu aziz vatanımızın huzurunu, istikrarını bozmaya hiç bir şer odağının gücü yetmeyecektir. Hepimiz şehit olmaya gazi olmaya hazırız. Halkımızdan tek isteğimiz, yaşanan olaylar karşısında metanetini korumalı ve sağduyulu olmalıdır. Ben buradan tekrar şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum.” dedi.

Vatandaşlar ve esnaflar tarafından iş yerlerinde ve evlerde bayraklar asılarak yürüyüşe destek verildi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]