Ferizli'de Orman Haftası fidan dikimi ile kutladı

Ferizli Belediyesi Orman Haftası münasebetiyle Ferizli Atatürk Parkında fidan dikimi gerçekleştirdi. Düzenlenen fidan dikimi programına Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, Ferizli Ak Parti İlçe Başkanı Ramazan Serhoş, Ferizli Ak Parti Kadın kolları, Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye çalışanları katıldı.

Ferizli Atatürk Parkında çınar fidanı dikilen etkinlikte, ilk olarak Başkan Soğuk daha sonra Ak Parti Kadın kolları ve Belediye Meclis üyeleri fidan dikimi gerçekleştirdi.

Peygamber Efendimizin ‘Bir kimse bir ağaç dikerse Allah, o ağacın meyvesi kadar o kimseye sevap yazar’ sözüyle konuşmasına başlayan Başkan Soğuk Orman Haftasıyla ilgili şu açıklamalarda bulundu;

‘Hep birlikte kardeşçe yaşamaya ihtiyacımızın çok olduğu şu dönemde, burada hep birlikte fidan dikiyoruz. Ağaç, geçmişi geleceğe bağlar. Size sabrı öğretir. Beraber yaşamanın, faydalı olmanın zevkini verir. Ormanlar bir ülkenin akciğerleri ve en büyük zenginlik kaynağıdır. Kullandığımız kalem, okuduğumuz kitap, yazdığımız defter, oturduğumuz sandalye, yemek yediğimiz masa ve daha saymakla bitiremeyeceğimiz yüzlerce ihtiyacımızı ormanlardan karşılarız. Bizim için orman, hava gibi, su gibi, ekmek gibi ihtiyaç duyduğumuz doğal kaynaklardandır. Ormanları korumak demek hem kendimizi, hem insanları, hem çevremizi, hem de geleceğimizi korumak demektir.’ Dedi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]