Ferizli'de çekilen film Antalya Film Festivali'nde finalde

Çekimleri Sakarya Ferizli ilçesi Gölkent Mahallesi'nde gerçekleştirilen "Adem'in Eli" adlı uzun metrajlı sinema filmi, Antalya Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen Antalya Film Forum Work in Progress bölümünde beş film arasına girerek finale kaldı.

Work in Progress, çekimi tamamlanmış ve post-prodüksiyon aşamasında olan projelerin katıldığı bir platform. Finale kalan projeler, dünyanın her tarafından film foruma katılan yapımcılara, film dağıtımcılarına ve tv kanal yöneticilerine tanıtılıyor. Filmin ve filmin yapıldığı ülkenin/şehrin tanıtımı açısından oldukça önemli olan Film Forum Work in Progress platformu her yıl Antalya Film Festivali kapsamında Ekim ayında Antalya'da gerçekleştiriliyor.
 
Yapımcılığını Bilal Bağcı'nın, yönetmenliğini Aydın Ketenağ'nın yaptığı film, on yaşındaki Mustafa'nın, öğretmeninin verdiği resim ödevini yapmak için gösterdiği çabayı anlatıyor. Mustafa elinde resim defteri ve kalem ile Ferizli ve çevresindeki göl ve nehir kenarlarını, dağları, tepeleri gezerek resmini yapacağı bir yer arıyor. Filmin senaryosu da Aydın Ketenağ'a ait.
 
2015 yılının Ağustos ayı başında Ferizli Gölkent Mahallesi'ne gelen yirmi beş kişilik ekip, Eylül ayının ilk günlerine kadar burada kaldı ve çekimleri gerçekleştirdi. Filmde İstanbul ve Kocaeli Şehir Tiyatroları oyuncularının yanında Gölkent Mahalle halkı da rol aldı. Antalya Film Forum final haberini basınla paylaşan film ekibi, çekimleri süresince kendilerine destek olan Sakarya Valiliğine, Ferizli Belediyesine ve Ferizli-Gölkent halkına teşekkür etti. Filmin kurgu işlemleri sırasında zaman zaman ek görüntü ve ses çekimi yapmak için Ferizli'ye gelen yönetmen Aydın Ketenağ, bir sonraki filmini de Ferizli'de çekmeyi planladığını söyledi

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]