Ferizli'de Çanakkale Şehitleri programı

Çanakkale Şehitleri İçin Ferizli Halit Narin Okulu’nda Program Düzenlendi

Ferizli Halit Narin İlköğretim Okulu konferans salonunda düzenlenen programa Ferizli İlçe Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, İlçe Garnizon Komutanı Mikail Arıkan, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Tanrısevdi, İlçe Emniyet Amiri Murat Köksal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrü Sevinç, Ferizli Cumhuriyet Savcıları Zülküf Badur ve Ümit Şehri, Cezaevi Müdürü Necmi Üçler, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, STK’lar, Eğitim görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Çanakkale şehitleri için Ferizli Halit Narin İlköğretim okulunda düzenlenen program saygı duruşu, ardından okunan istiklal marşı ile başladı. Günün anlam ve önemini anlatmak adına okul müdürü Sedat Çaylak konuşmasını yaptı. Öğrencilerin hazırladığı ‘Çanakkale Savaşı Cephe Arkası’ tiyatro gösterisi beğeniyle izlendi. Çanakkale’yi anlatan şiirlerin okunduğu program, öğrencilerin hazırlamış olduğu ’15 Temmuz Darbe Gecesi Ömer Halis Demir’ tiyatro gösterisiyle devam etti. Programın devamında Dursun Ali Erzincanlı’nın ‘30 Kuş’ şiirinin öğrenciler tarafından okunması, Mehmet Akif Ersoy’un ‘Çanakkale Şehitleri’ şirinin video sunumu ve öğrenciler tarafından İstiklal Marşı Oratoryosu beğeniyle izlendi.

Programın son kısmında ‘Can Verme Sırrına Erenler’ konulu mektup yarışmasında dereceye giren ortaokul ve lise öğrencileri ile İstiklal Marşını ezbere okuma yarışmasında dereceye giren anaokulu sınıfı öğrencilerine protokol tarafından ödülleri verildi. Son olarak öğrencilerin hazırladıkları Çanakkale resim sergisinin açılışı protokol tarafından yapıldı ve gezildi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]