Ferizli'de aşure programı düzenlendi

Ücreti Ferizli İlçe Müdürlüğü, Ferizli Şehit Hakan Bayram Anadolu Lisesi ve Ortaokulu Öğretmenleri tarafından karşılanan aşure programı, Ferizli Şehit Hakan Bayram Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu bahçesinde düzenlendi.

Düzenlenen aşure programına Ferizli İlçe Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, İlçe Jandama Komutanı Cafer Güneş, İlçe Emniyet Amiri Murat Köksal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrü Sevinç, Siyasi Parti Temsilcileri, STK Temsilcileri, Öğretim Görevlileri, Öğrenciler ve Çok sayıda vatandaş katıldı.

Okunan İstiklal Marşı ve Kuran Tilavetlerinin ardından yapılan Dua’dan sonra hazırlanan 800 kişilik aşureler İlçe Protokolü, öğrenciler ve halka ikram edildi. Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, Kültürümüzde önemli bir yere sahip olan Muharrem ayının, İlahi bereket ve feyzin bollaştığı bir ay olduğuna dikkat çekerek, “Aşure Günü etkinlikleri çerçevesinde bizlerde örf, adet, gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak adına Bu günler halkımızla bizler için kaynaşmak için büyük önem arz etmektedir. Muharrem ayının ülkemize bolluk ve bereket getirmesini temenni ediyorum.’’ Muharrem ayının anlam ve önemine uygun olarak yaşamamız gerektiğini de vurgulayan Başkan Soğuk, düzenlemiş oldukları etkinlikten dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ferizli Şehit Hakan Bayram Anadolu İmam Hatip Lisesi ile İmam Hatip Ortaokulu öğretim görevlilerine teşekkür etti.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]