Ferizli Çanakkale Zaferi için tören düzenledi

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla Ferizli’de tören düzenlendi.

Saat 10.00’da Ferizli Hükümet Konağı önündeki Atatürk Büstüne çelenklerin konulmasıyla başlayan tören ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

İlçe Jandarma Astsubay Aydın Darıcı, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, " Vatanına, bayrağına, toprağına ve bu vatanı canı pahasına savunan şehit ve gazilerine sahip çıkan Mehmetçiklerimiz, güvenlik güçlerimiz ve vatandaşlarımız, 102 yıl sonra da tıpkı 102 yıl önce olduğu gibi dik durmaktadır. Vatanının ve milletinin ebedi varlığı ile devletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, önlerinde saygıyla eğiliyoruz" dedi.

Törenin ardından şehit mezarlıkları ziyaret edildi. Burada Çanakkale şehitlerimiz ve tüm şehitler için Kur'an-ı Kerim okunarak, dua edildi.

Törene, Ferizli İlçe Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, Garnizon Komutanı Mikail Arıkan, Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, Ferizli Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Şehri, İlçe Emniyet Amiri Murat Köksal, Askeri ve Polis erkânı, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Belediye Meclis üyeleri, STK Temsilcileri, Daire amirleri ve öğrenciler katıldı.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]