Ferizli Belediyesi'nden iddialara açıklama

Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, hakkında yapılan iddialar için açıklamada bulundu.
 
işte o açıklama:
 
"Son günlerde, muhalif partilere mensup meclis üyeleri tarafından kurumumuz Ferizli Belediye Başkanlığını hedef alan maddi gerçeklerle örtüşmeyecek şekilde yazılı ve görsel basın araçları ile açıklamalar yapılmıştır.

Kamuoyunun yanlış bilgilenmesinin önüne geçmek ve hakkımızda yapılan asılsız isnatlara izahat getirmek üzere açıklama yapmak gereği doğmuştur.

Yapılan açıklamada beyan edildiği üzere, Belediye Meclis üyelerinden teşekkül eden Denetim Komisyonu 5393 sayılı Belediye Kanunun 25,54,55,56. maddeleri ve 5018 sayılı Kamu Mali Yönetim kanunu uyarınca her yıl mutat olarak yapılması gereken hukukilik ve yerindelik denetimini, Ferizli Belediye Başkanlığının 2015 yılı işlem ve eylemleri üzerinde gerçekleşmiştir. Denetim Komisyonu tarafından hukuka, usule ve yerindeliğe uyarlılık yönlerinden yapılan denetim sonucu Belediyemizin bazı işlem ve eylemelerinin beyan edilen kıstaslara uyarlı olmadığı kanaati olağan meclis toplantısında Ferizli Belediye Meclisi bilgisine arz olunmuştur.

İddialara konu eylem ve işlemler Ferizli Belediye Başkanlığı imzasıyla icra edilen işlemler olmadığı, ilgili birim amir ve memurları tarafından yapılan işlemler kategorisinde yer aldığı, bu konuda ilgili birim amir ve memurları tarafından yapılan işlemlerin hukuka uyarlı ve iyiniyetli yaklaşım anlayışı içerisinde icra edildiği kanaatinin tarafımızda hasıl olmasına karşın, bu tip açıklamalarla basın araçları vasıta kılınarak kurumumuzu ve şahsımızı hedef alan açıklamaların alışkanlık haline getirildiği gerçeği gözetilerek; Denetim Komisyonu tarafından, ortaya konulan iddialar hakkında meclis toplantısında bilgi sahibi olmamız üzerine iddiaların yerinde olup/olmadığı konusunda gerçeğin ortaya çıkabilmesi için yasaların tarafımıza verdiği yetkiler kullanılarak gerekli işlemlerin yapılması talimatı yetkili birimlere verilmiştir.

Bu minvalde, hukuk birimimizden ve işlemlerin hukuka uyarlılığını denetlemekle vazifeli Birim amirlerinden iddialara ilişkin olarak işlemlerin incelenmesi ve ivedililikle sonucun tarafımıza sunulması talep olunmuştur: Hukuk birimimiz ve İlgili birim amirlerince yapılan inceleme sonucu sunulan raporlar gözetilerek, iddiaların bağımsız, tarafsız ve objektifliğinden kimsenin tereddüt edemeyeceği kurumlardan, konuya ilişkin mesleki bilgi ve becerisi tartışılamayacak iddiaları soruşturabilecek nitelikte muhakkik görevlendirilmesi talep olunmuştur.

Talebimiz doğrultusunda görevlendirilecek muhakkikin yapacağı tespitler sonucunda hakkımızda şüphe ve zan doğuracak iş ve işlemler bakımından gerekli hukuki, cezai sorumluluk hükümlerinin, kimseye fırsat verilmeksizin bizatihi şahsım tarafından yargı organlarına başvurularak işletilmesi, hukuka ve hukukun gereklerine inanmış şahsım ve kurumum adına kamuoyunun bilgisine sunulur...

Açıklamalarıyla şahsımızı hedef alan kişiler, Halkımızın yerel seçimlerde tarafımıza gösterdiği takdir ve teveccühün hakkını gereğince ifa etmek üzere sorumluluk bilincini geliştirdiği kurumumuzun liyakat, sadakat ve rasyonel gereklerle halkımıza sunduğu kamu hizmetlerinin, asılsız iddia ve isnatlarla gölgelendirmek istemektedirler....

Halbuki; Denetim komisyonu tarafından yapılan tespitler uyarınca kurumumuzda yasaların öngördüğü gerekli idari inceleme usullerinin başlatıldığı ve yasaların tarafımıza

verdiği yetkinin gereğinden bir an için bile tereddüt edilmeksizin uygulandığı umumun malumudur. Bu bilgilere sahip kişilerce gerekli hukuki süreçlerin başlatılması için gereken adımların atılmasından sarfı nazar edilerek kurumumuzu ve daha özelde şahsımızı hedef alan bu denli açıklamaların yapılması, siyaseten halk nazarından kazanılamayan teveccühün şahsımızdan alınması amaçlanan intikamıdır."
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]