Fener Rum Patriği Sapanca'da

Fener Rum Patriği Bartholomeos ailesi ile birlikte Sakarya’nın Sapanca ilçesine geldi. Sahil yolunda gezinti yapan Bartholomeos, gençlere kısmet bilekliği dağıttı, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Önceki gece Sapanca Kırkpınar’a gelen Bartholomeos ve ağabeyi geceyi NG Güral Sapanca Wellness & Convention otelde geçirdi. Bartholomeos ertesi gün akşam saatlerinde otelden ayrılarak Sapanca Gölü kenarında bulunan sahil yoluna geldi. Burada gazetecilerin kendisini görüntülediğini fark eden Bartholomeos, “Siz nöbet mi bekliyorsunuz, burada olduğumuzu nereden bildiniz” diye sordu. Gazetecilerin cevabı ise “efendim arabanızı takip ediyoruz” oldu. Sapanca’nın çok şirin bir yer olduğunu da belirten Bartholomeos, daha sonra ise kendisini görüntüleyen gazeteciler ile sohbet etti. Yüksek Hızlı Tren’in İstasyonunun Sapanca’da olup olmayacağı konusunda gazetecilerden bilgi alan Bartholomeos, istasyonun Sapanca’da olacağını öğrenince “Sapanca için çok iyi olacak. Buralar hareketlenecek” dedi.

Bartholomeos, bir gazetecinin kendisini 1999 Marmara depreminden önce bir çok kez geldiği Taksim Otelcilik Sapanca Oteli’nden tanıdığını belirtmesi üzerine ise, “Doğrudur güzel bir oteldi depremde yıkıldı” cevabını verdi. Sahil yolunda gezinti yapan Bartholomeos vatandaşların ilgi odağı oldu. Birçok vatandaşla fotoğraf çektiren Bartholomeos daha sonra ise etrafını saran gençlere bileklik dağıttı. Bartholomeos, bilekliğin bir anlamı olup olmadığını soran gazetecilere ise “Uğur ve kısmet” cevabını verdi. Bartholomeos ve ailesi daha sonra Sapanca’dan ayrılarak İstanbul’a doğru yola çıktı.

11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]