Felaketi anmak için toplandılar

CHP Sakarya Milletvekili, Genel Başkan Başdanışmanı Engin Özkoç, CHP Sakarya il, ilçe yöneticileri ve partililer, 17 Ağustos depreminin yıldönümünde parti önünde bir anma gerçekleştirdi.

Depremin meydana geldiği saat 03.02’de il binası önünde toplanan CHP’liler, karanlığı aydınlatmak için temsili olarak fenerlerini yaktı ve ardından parti binasına afiş astı.

Yıkılmayı bekleyen 21 okul, orta hasarlı binalar, kent merkezindeki çok katlı yapılarla ilgili kaygıları içeren ve 5 maddelik çözüm talep eden “Sesimi Duyan Var Mı” başlıklı afiş, CHP Adapazarı İlçe Başkanlığı ve Milletvekili İrtibat Bürosu’na da asıldı.

İl Binası önünde açıklama yapan Özkoç, şöyle konuştu:

“Sesimizi duyurmak için her yolu denedik. Ben Sakarya’nın milletvekili olarak Meclis’e seslendim, hükümet yetkilileriyle, bakanlarla görüştüm, valilere, yerel yöneticilere anlattım, örgütümüzle birlikte basın toplantısı yaptık, halka açıkladık. Sesimizi duyan kimse olmadı. Daha fazla geç kalmadan, kentimiz, canlarımız karanlığa gömülmeden sesimize kulak verin; Bu şehirde 21 okul, depremde yıkılacak. 39 okulun yıkılma tehlikesi var. 400 orta hasarlı binayla ilgili 18 yılda hala bir şey yapılmadı. Kent merkezinde deprem atlatmış, çok katlı 2 bin 500 bina duruyor. Kentin kapsamlı bir deprem haritası yok. Bina envanteri yok. Kaç bina dayanıklı, kaçı üstümüze yıkılacak, nasıl önlem alınacak fikrimiz yok.

Bugün deprem olsa, toplanma alanları neresi bilmiyoruz. Sağlık hizmeti nerede verilecek, enkaz altındaki canlarımızı kurtarmak için iş makinelerine nereden ulaşılacak, iş makinesi toplanma alanı neresi olacak, çadır, battaniye, gıda yardımı nereden sağlanacak... Önümüze konulmuş bir plan yok, takvim yok. Yok yok yok…

YAZIK DEĞİL Mİ BU HALKA!

Peki yazık değil mi bunca acı yaşamış, azap çekmiş bu halka.

Bakın yeni felaket, göz göre göre geliyor. Bilim adamları uyarıyor; eskisinden fazla yıkım olur, daha fazla can kaybederiz diyor. Biz resmi belgelerle ortaya koyuyoruz; İl Milli Eğitim’in Valiliğe gönderdiği brifing raporunda, çocuklarımızı yolladığımız 21 okulun yıkılması, 39 okulun güçlendirilmesi gerektiği yazıyor. Aylar geçti üzerinden ne yapıldı, tek bir çivi çakıldı mı, bir tek okula kepçe vuruldu mu. Ne zaman yapılacak. Ve biz, ne zaman yapılmasını sağlamak için sorunumuza sahip çıkacağız.

“SESİMİZE, SES KATMANIZ GEREK”

Meclis’e yeni bir önerge daha veriyorum. Yeni Milli Eğitim Bakanı ile de görüşeceğim. Elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz, sorunları ortaya koyuyor, çözüm için raporlar hazırlıyoruz, halkımıza açıklıyoruz. Sesimizi duyun, sesimize ses katın. Çocuklarımıza, geleceğimize, canlarımıza hep birlikte sahip çıkalım.

18 yıl önce yitirdiğimiz tüm insanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerinin, sevenlerinin, hepimizin bir kez daha başı sağolsun. Allah bu acıları, bize, hiç kimseye bir kez daha yaşatmasın. Tüm dualarımız, deprem şehitlerimiz için.”

Partililer, Atatürk Bulvarı önüne kadar yürüdükten sonra sessizce dağıldı.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]