Fabrikadan yayılan kötü kokuya vatandaşlardan tepki

Adapazarı Şeker Fabrikası’ndan şehre yayılan küspe kokusu, vatandaşların tepkilerine neden oluyor.

Geçtiğimiz aylarda kampanya dönemine başlayan Şeker Fabrikası’ndan yayılan ağır koku rahatsız ediyor. Pancar hasat sezonunda fabrika yoğun bir şekilde şeker üretimini gerçekleştiriyor. Pancar atıkları ile küspe yapılınca fabrikadan şehrin merkezine koku adeta vatandaşların nefesini kesiyor.

Şehir merkezinde kalan şeker fabrikası sezonluk yaptığı üretimde çevreye oldukça sıkıntılı kokular yaşatmasına neden oluyor. Fabrikaya yakın konutlarda yaşayan vatandaşlar, bu kokuyu yüksek miktarda hissederken evlerinin camlarını açamayarak odalarını havalandıramamaktan şikayetçi. Fabrika çevresindeki geniş bir kesim, ağır küspe kokusunun etkisi altında kalıyor. Yazlık, Arabacıalanı Mahallesi, stad çevresi ile Çark Caddesi’ne kadar uzanan geniş bir kesimde, zaman zaman rüzgârın da etkisiyle ağır küspe kokusu hissediliyor.

"Katlanamıyoruz"

Konuyla ilgili SakaryaRehberim.com'a açıklamalarda bulunan vatandaşlar, "Bu sene fabrika üretime başladığında pek fazla koku yoktu. Ama özellikle son bir hafta inanılmaz bir koku var. Camlarımızı açıp evimizi havalandıramıyoruz. Dışarıda geçirdiğimiz zamanlarda burnumuzu kapatmak zorunda kalıyoruz. Önlemlerin alındığı söyleniyor ama yıllardır çektiğimiz çileyi çekmeye devam ediyoruz. Artık bu sorunla ilgili nasıl bir çözüm buluyorlarsa bulsunlar. Bu durum katlanılmaz bir hal aldı" dedi.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]