EUA ön değerlendirme toplantısı yapıldı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Teknoloji Fakültesi tarafından, Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA) Kurumsal Değerlendirme Programı’na yapılan başvuruya yönelik bir ön değerlendirme toplantısı yapıldı.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Teknoloji Fakültesi Dekanı ve MEYOK Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Gökhan Ergen, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri, müdür yardımcıları ile akademisyenler katıldı.

Ağırlıklı olarak MYO’lar ve enstitüler görüşülecek


Toplantının meslek yüksekokullarındaki akademisyenleri ve öğrencileri süreçlere ilişkin bilgilendirmek amacıyla düzenlendiğini belirten Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, kalite ödülleri hakkında da bilgiler verdi. Prof. Dr. Sarıbıyık, “Üniversitemiz kalite ödülleriyle ilgili başvurular gerçekleştiriyor. Üniversite bünyesinde bu süreçlerin tamamını yürüten bir ekibimiz var. Yerelden başlayıp en üst ödüle doğru gidiyoruz. EUA tarafından üniversitemize ikinci bir ziyaret gerçekleştirilecek. Bu ziyaret esnasında ağırlıklı olarak meslek yüksekokullarımız ve enstitülerimiz görüşülecek. Kaliteyle ilgili bir takım süreçler tamamlandı. Şu ana kadar geçen zamanda ağırlıklı olarak yönetsel süreçler dikkate alındı” ifadelerini kullandı.

Faaliyetlerimizi merak ediyorlar

Sakarya Üniversitesi meslek yüksekokullarının nitelikli elemanlar yetiştirdiğini dile getiren Prof. Dr. Sarıbıyık, şöyle devam etti: “Meslek yüksekokullarını herkesin anlaması mümkün gözükmüyor. Avrupa’da ya da dünyada birçok yerde olmayan bir sistemimiz var. İki yıllık meslek yüksekokullarımızın işleyişini, amaçlarını, faaliyetlerini, yetiştirdiğimiz nitelikli elemanları merak ediyorlar. Bunun için de üniversitemizi ziyarete gelecekler. Bu süreçte size yöneltecekleri sorular karşısında bilgi sahibi olmanız ve onları ikna etmeniz gerekecek. Bu süreç üniversitemiz açısından akademik bir süreç olacaktır.”

Toplantı sonunda Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Meslek Yüksekokul Koordinatörü Mehmet Sarıbıyık, öğrencilerin ve akademisyenlerin sorularını yanıtladı.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]