Eski öğretmene FETÖ üyeliğinden hapis cezası

 Sakarya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında "silahlı terör örgütü üyeliği" ve "terör örgütüne finansman sağlamak" suçlamasıyla yargılanan sanık, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki ikinci duruşmaya, meslekten ihraç edilen eski öğretmen Volkan Ş., tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, Şenel'in "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan cezalandırılmasını, "terör örgütüne finansman sağlamak" suçundan ise beraatini talep etti.

Savcının mütalaasına karşı söz alan sanık avukatı, suçlamaları kabul etmediklerini belirterek, müvekkilinin beraatini istedi.

Sanık Ş. de "Suçlamaları kabul etmiyorum, sağlık sorunlarım had safhada. Bu nedenle beraatımı talep ediyorum." diye konuştu.

Sanığa "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası veren mahkeme, "terör örgütüne finansman sağlamak" suçundan ise sanığın beraatine hükmetti.

Mahkeme heyeti, tutuklu bulunduğu süre ve ceza miktarını göz önüne alarak, sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]