Eski Bakan Taranoğlu, Kent Şurası'na katıldı

Eski bakanlardan Ersin Taranoğlu, Sakarya Kent Şurası’nda çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Anavatan Partisi döneminde Sakarya Milletvekili olan ve bir dönem Orman ve Spor Bakanlıkları görevinde bulunan Ersin Taranoğlu, kendi dönemiyle AK Parti Dönemini kıyasladı. Taranoğlu, “2002 yılından bu yana beğenin ya da beğenmeyin ülkede çok şey değişti. Daha iyi yollarımız, daha çok hava alanlarımız ve modern hastanelerimiz var. Ülkenin milli geliri bizim bıraktığımız döneme göre 2,5 kat daha fazla. Ama insanlar bizim zamanımızdaki kadar mutlu değiller” dedi. 

Kent Şurası 68. Toplantısını Şura Başkanı Yavuz Deniz Başkanlığı’nda gerçekleştirdi. Erenler Güleser Toplantı ve Kongre Merkezi’ndeki son toplantının konuğu Anavatan Partisi döneminde Sakarya Milletvekili olan ve bir dönem Orman ve Spor Bakanı olarak görev yapan Ersin Taranoğlu oldu.

SİYASETİ TAKİP ETMİYORUM
Şura Başkanı Yavuz Deniz’in selamlama konuşması sonrasında söz alan Ersin Taranoğlu, başarılı bir siyasi kariyeri olmasına rağmen artık siyasetle hiçbir ilişkisinin kalmadığını söyledi. Ak Parti’nin ilk iktidara geldi 2002 yılından beri siyasetle olan tüm bağlarını kopardığını anlatan Taranoğlu, “Televizyon seyretmiyorum,  hiçbir siyasi olayı takip etmiyorum. Artık hayata matematik olarak bakıyorum. Ortalama 75 yıllık yaşamı 25’er yıllık dilimler halinde üçe bölüyorum. İlk 25 yıl doğumdan gençliğe kadar geçen dönem. Eğitim, askerlik, evlilik dönemi. Bu dönemde sizi hep başkaları yönlendirir. Bu dönemde siz hiç yoksunuzdur. İkinci 25 yıllık dönem ise evlilik ve çalışma hayatıyla geçen dönem. Bu dönemde para kazanmak istersiniz, kariyer yapmak istersiniz, çocuğunuz olur onların geleceğini düşünürsünüz. Bu ikinci 25 yıllık dönemde de siz yoksunuzdur. Üçüncü 25 yılda ise artık kendiniz için yaşarsınız ya da yaşamazsınız. Bu dönemden sonrası ise artık son yolculuk dönemidir. Ben hayata böyle bakıyorum. Üçüncü 25 yılımı siyasete heba etmediğim için memnunum. Eğer siyasette olsaydım bugün AK Parti’de büyük ihtimalle bakan olurdum ve ‘Evet’ için çalışıyor olurdum” ifadelerini kullandı.

‘HAYATIMI YAŞIYORUM’
Bugün  64 yaşında olduğunu ve artık kendisi için yaşadığını anlatan Taranoğlu, “    Siyaset yaparken kendiniz için hiçbir şey yapamazsınız.  Örnek vermek gerekirse,  siyasette olduğum yıllarda bir kere gece tekne gezisine çıkmıştık. O gece gazetelerde büyük olay oldu. ‘Falan filan partisi iktidar olacak diye milletvekilleri ülkeyi terk ettiler’ diye yazdılar. Zaten kendi hayatınızı yaşayamıyorsunuz bir de bu tip asılsız ithamlarla karşılaşıyorsunuz.  Şimdi ise kafam rahat. Paraşütle atlıyorum, su altına dalıyorum. Geçen sene Afrika’da Klimanjero Dağı’nın zirvesine çıktım. Türkiye’deki dağlara tırmandım.Artık hayatımı böyle yaşıyorum” diye konuştu.

BAŞARI MI MUTLULUK MU?
İnsanların yanlış seçenekler yaparak hayatlarını mahvettiğini belirten Ersin Taranoğlu, “Hayatınızda iki seçenek vardır. Başarılı mı olacaksınız yoksa mutlu mu olacaksınız? Türkiye’de insanlar başarıyı seçer.  Batı insanları ise mutluluğu seçer. Şimdi şöyle söyleyeyim,  2002 yılından bu yana beğenin ya da beğenmeyin ülkede çok şey değişti. Daha iyi yollarımız, daha çok hava alanlarımız ve modern hastanelerimiz var. Ülkenin milli geliri bizim bıraktığımız döneme göre 2 kat daha fazla. Ama insanlar bizim zamanımızdaki kadar mutlu değiller.  Şimdi burada şu soruyu sormak lazım, ‘Bu dünyaya başarılı olmak için gelinmeli yoksa mutlu olmak için mi?’ Kutsal kitabımıza bakarsanız Allah’ın bu evreni bizim için yaratmış olduğunu görürsünüz. Gerisini siz düşünün”  şeklinde konuştu.

‘KADIN DEĞİŞİRSE TOPLUM DEĞİŞİR’
Türkiye’de bugün hoşgörü ortamının bulunmadığını belirten Taranoğlu, bunun sebebinin de kadınlara yeteri kadar değer verilmemesi olduğunu vurguladı. Ersin Taranoğlu, “Benim size söyleyeceğim bir tek cümle var. Kadın birinci sınıf olmadan hiçbir toplum birinci sınıf olamaz. Kadın değişmişse toplum da değişmiştir. Eğer kadın değişmemişse hiçbir şey değişmez. Bir örnek vereyim, Ankara Merkez Orduevinde bir toplantıya katılmıştım. Generaller falan vardı. Konu Atatürk’ten açıldı. Asker oldukları Çanakkale’yi,  Büyük Taaruz’u anlatıyorlar. Atatürk bunun için büyüktür diyorlar Sonra bana ‘Siz de bir şeyler söyler misiniz?’ dediler. Benim gözümde Atatürk niye büyüktür ben de onu anlattım. Bundan m doksan yıl önce Sorbon mezunu beş yabancı dil bilen bir kadını Atatürk yanına seçmiştir. Atatürk’ün büyüklüğü buradadır’ dedim. Bir Atatürk’e bakacaksınız doksan sene önce yanına kimi almış bir de bugünkülere bakacaksınız. Atatürk’ün büyüklüğü buradadır” diye konuştu.

‘SİYASET GENÇ ADAMLARIN İŞİ’
Artık siyasete hiçbir şekilde girmeyeceğinin altını çizen Taranoğlu, “Ben bir daha siyaset yapmam çünkü ben şuna inanıyorum. Siyaset genç beyinlerin işi. Ben 64 yaşındayım istediğiniz kadar ‘tecrübe’ deyin. Ruh tecrübelenir ama akıl yaşlanır. Bugün Türkiye’nin siyasetçileri 50 yaşının üstünde. Bu ülkenin başbakanları genç olacak. Bakanları 40 yaşında olacak. Başbakanı 50 yaşında olacak. Onun için Tayyip bey 2007’ye kadar çok başarılıdır. 2008’den sonra siyaseti öğrendi. Vaziyeti idare ediyor. Öyleyse siyaset genç adamların işidir. Ama 18 yaşında da değil herhalde?” ifadelerini kullandı.

‘GELECEK PIRIL PIRIL’
Konuşmasının sonunda Türkiye’nin geleceğinin iyi olacağına inandığını dile getiren Ersin Taranoğlu, “ Türkiye’nin önünde bir sene bir sıkıntılı zamanı var. Ondan sonra Türkiye’nin önünde pırıl pırıl bir Türkiye var. Şaban Dişli Bey’le meclisten halk oylaması kararı çıktığı akşam beraberdik. Kendisine dedim ki; ‘Yalandan yere kampanya yapmayın. 51 buçuk ‘Evet’ 48 buçuk Hayır çıkacak.’ Şaban Dişli orda. Bunu niye söylediğimi biliyorum ben ama burada şimdi söylemem.  Bunu çok merak edenler 1 Nisan’la 16 Nisan tarihleri arasında Amerika’dan İngiltere’den Avrupa’dan Türkiye’ye uçan uçaklardaki kişilere bakacaklar. Kimler gelmiş kimler gitmiş” diye konuştu.

1 MİLYON İNSAN AÇLIK SINIRINDA
Kent Şurası’nın ikinci bölümünde ise Sakarya Ziraat Odası Başkanı Hamdi Şenoğlu söz aldı. Tarım sektörüne ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Şenoğlu,  özellikle genetiği bozulmuş gıdalar konusunda çarpıcı tespitlerde bulundu.  Şenoğlu,  “Dünyada nüfus artmakta, tarım alanları azalmakta, insanların 800 bin-1milyon insanın açlık sınırında olması da gıda üretimini ve tasarruflu kullanmanın önemini artırmaktadır. Dünya devleri bunu fırsat bilip savaşları bitkisel üretime çevirip bilgiyi bu yönde kullanmaktadırlar” dedi.

YERLİ TOHUIMLAR TEHLİKEDE
Hibrit tohumların yarattığı tehlikeye de değinen Şenoığlu, ‘Hibrit tohumların insan sağlığı  açısından  sakıncası yoktur. Tek sıkıntı böyle bir üretim sonunda yerli tohumlarımızın tehlikeye girmesi. Allah korusun ileride bir dünya savaşı çıkacak olsa yerli tohum bulamayabiliriz” uyarısında bulundu.
Sakarya Kent Şurası’nın 68. Toplantısı şura üyelerinin şehir gündemine ilişkin yaptığı değerlendirmelerde sona erdi.  Şura Başkanı Yavuz Deniz, Nisan ayını toplantısına katılan Eski Bakan Ersin Taranoğlu’na teşekkür ettikten sonra Mayıs ayının son haftasında yeniden buluşmak üzere toplantıyı kapattı.

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]