Erenlerin Muhtarları Üniversiteyi İstiyor

Erenler Muhtarlar Derneği Başkanı Şaban Süleyman düzenlediği basın toplantısında Sakarya’ya yapılacak ikinci Üniversiteyi Erenler İlçesine istedi.

Yunus Emre Meydanı içerisindeki dernek binasında tüm ilçe muhtarları ile birlikte basın mensupları ile bir araya gelen Başkan Süleyman, Türkiye’de ilk olacak Uygulamalı Birimler Üniversitesinin Erenler İlçesine kurulmasını istediklerini nedenleri ile birlikte açıkladı.

Başkan Şaban Süleyman Açıklamasında; “Sakarya’mıza Türkiye’de ilk olacak olan Uygulamalı Birimler Üniversitesinin kurulma müjdesini veren başta Sakarya Milletvekillerimiz Sayın Mustafa İsen ve diğer vekillerimize Sakarya’mız adına çok teşekkür ediyorum. Bu Üniversitenin merkez binalarının kampüsünün Erenlere yapılmasının en önemli özelliği D-100 Karayolunun, Anadolu Otobanının Erenler İlçesinde olmasıdır. Böylece trafik yoğunluğunun şehir merkezi trafiğine ek bir yük getirmeyeceği aşikârdır. Tüm İlçelerden de ulaşımın Erenlere rahat olmasının da ayrıca değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

2. Üniversitenin Erenlerde yapılması durumunda Erenler Belediyesinin Kentsel Dönüşüm Projesinden dolayı herhangi bir konut sorununun da yaşanmayacağının altını çizen Süleyman, çok amaçlı sosyal aktivitelerin, otel, kongre merkezi, kültür sarayı, külliyeler, modern iş yerleri gibi daha birçok sayamadığımız yapıların Erenlere ayrı bir ivme kazandırdığından dolayı biz Erenler Muhtarlar Derneği olarak 2. Üniversitenin Erenler İlçesine yapılmasını arz ve talep ediyoruz” dedi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]