Erenler'de yapılacak TOKİ konutları için konuştu

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Küpçüler ve Yeni Mahalle halkına Kentsel Dönüşüm bilgilendirme toplantısı yaptı.

Küpçüler ve Yeni Mahalle sınırları içerisinde bulunan toplamda 48,2 hektarlık alanın, 6306 sayılı afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkındaki Kanun ve aynı Kanunun 04.08.2012 tarih ve 28374 sayılı resmi gazetede yayınlanan uygulama yönetmeliğine göre riskli alan olarak belirlenen Küpçüler ve Yeni Mahalle bölgelerinde Kentsel Dönüşüm çalışmalarına başlayan Erenler Belediyesi, bölgedeki vatandaşları bilgilendirme toplantısı düzenledi.

“Sizi mağdur edecek hiçbir şeyin altına imza atmam”


Bölgede yaşayan, hak sahibi olan vatandaşlar ile Belediyenin Meclis salonunda bir araya gelen Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, yaptığı konuşmada şunları söyledi;

“Kentsel dönüşüm bir fırsattır. Hiçbirinizi mağdur etmeme sözünü ben verdim. Hedefimiz; Erenler\'i güzelleştirerek yaşanılabilir bir kent haline getirmektir. Kentsel Dönüşüm kapsamına giren 48,2 hektarlık alanın büyük bir kısmının boş olması sebebi ile vatandaşlarımızın mağdur olmaması ve geçici barınma sorunu yaşamaması için büyük avantaj olacaktır. Burada ‘yık-yap’ tan ziyade ‘yap-yık’ uygulaması yeni yapılacak binalara vatandaşları yerleştirip sonra eski yapıları yıkmak sureti ile geçici barınma sorunu olmayacaktır” dedi.

“Bugüne kadar sizlere danışmadan hiç bir şey yapmadım”


Başkan Öztürk konuşmasının devamında; “9 yıldır Belediye Başkanlığınızı yapmaktayım. Bu zaman içerisinde Erenler'de yapacağım bir işi sizlere sormadan yapmadım. Yasalar bizlere o yetkiyi vermiş olmasına rağmen sizi direkt etkileyecek olan bir konu hakkında sizlere danışmadan karar vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz. Biz sizleri asla mağdur edecek bir olayın altına imza atmayız. Amacımız daha güvenli, huzurlu bir Erenler oluşturmaktır. Sizlerin oluru ve desteği ile bu projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Bunca güzelliğe ve yeniliğe rağmen sizler, eğer yine de, bunu istemiyorsanız, “yok olmaz” derseniz, ben burayı meclis gündemine getireceğim ve kentsel dönüşümden çıkaracağım. Eğer geleceğe yatırım yapmak ve ilçenizin kaderini değiştirmek istiyorsanız bu proje kaçırılmayacak bir fırsattır” diye konuştu.

Orta hasarlı binaların yüzde 80’i bir veya iki katlı

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk; “bölgemiz deprem kuşağı içerisinde. Allah korusun en ufak bir depremde yaşayacağımız can kayıpları hepimizi derinden üzer. Şu anda orta hasarlı binaları yıkıyoruz. İlçemizde yıkılmayı bekleyen 18 adet orta hasarlı bina kaldı. Bu yıkılan orta hasarlı binaların yüzde 80’i bir ya da iki katlı binalar. Benim evim tek katlı veya iki katlı bize bir şey olmaz hasar olmaz demeyin. Bugün olmasa bile yarınlarda böylesine bir sıkıntının yaşanmasını istemiyoruz. Bu nedenle sizinle burada toplandık ve sizi bu konularda bilgilendiriyoruz. Bilgi eksikliğinden kaynaklanan kulaktan duyma bilgilere –mış’lı -muş’lu sözlere inanmayın.

Kentsel dönüşüm mutlaka olacak. Bundan kaçış yok ve size iddia ediyorum bu eski yapıların yerine yeni binaların yapılması ile tüm Sakarya Kentsel Dönüşüm isteyecek” diye konuşan Başkan Öztürk bölge sakinleri ile istişare toplantılarının devam edeceğini, bu toplantılarının Kentsel Dönüşüm yapılacak bölgelerde, vatandaşlarımızın mekânlarında yapılacağını dile getirdi.

Kentsel dönüşüm proje süreçlerinde hak sahiplerinin avantajları

Proje alanlarının demografik sosyo kültürel ve ekonomik yapısına uygun çalışmalar yapılması,
Deprem ve doğal risk faktörlerini göz önüne alarak güvenlikli yaşam alanları oluşturulması,
Yerinde dönüşüm ilkesi ile projelendirme yapılması,
Devlet güvencesi ile projelerin devamlılığın sağlanması,
Uzun vadede ödeme kolaylığı ile konut ediniminin sağlanması,
Nitelikli, yeşil ve daha sağlıklı güvenli yaşama çevrelerinde konforlu yaşam şansı sağlanması gibi birçok konuda hak sahibi vatandaşların avantajları hakkında sinevizyon eşliğinde sunum gerçekleştirildi.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]