Erenlerde Nevruz Kutlaması nöbeti

Valiliğin Nevruz kutlamaları için yapılan izin başvurusunu reddetmesinin ardından, bugün önceki yıllarda Nevruz kutlamalarının yapıldığı Erenler'deki eski Hayvan Pazarı'nda polis önlem aldı. Olası toplanmalara karşı sivil polisler eski Hayvan Pazarının bulunduğu yolda bekliyor.

Halkların Demokratik Partisi HDP il yönetimi Nevruz kutlamaları için valilikten izin takep etmişti. Valilik kutlamalar için izin başvurusunu reddetmişti.

Bir çok şehirde olduğu gibi Sakaryada'da polis izinsiz kutlamalara karşı geniş güvenlik önlemi aldı. Sosyal medyada toplanma çağrılarının yapıldığı Erenler ilçesi eski Hayvan Pazarının bulunduğu alan çevresinde polis tedbir aldı. Sivil polisler olası toplanmalara karşı alana çıkan yolda bekliyor. 

Öte yandan, Ankara ve İstanbul'daki bombalı terör saldırılarının ardından ülke genelinde güvenlik önlemleri daha da sıklaştırıldı. Polis ve jandarma, kent merkezi ve ilçe merkezlerinin giriş ve çıkışlarında oluşturulan kontrol noktalarında şüpheli araçlar durdurulup aranıyor. 

Emniyet Müdürlüğü şehir merkezindeki üç ayrı AVM'de sivil polisler görevlendirmişti. Polisler AVM'lerdeki güvenlik görevlilieri ile birlikte çalışıyor.

 

 

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]