Erenler Belediyesi'nden Boğaz'da iftar programı

Erenler Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak personele verilen iftar programı bu yıl Boğaz’da gerçekleştirildi.

Erenler Belediyesi geleneksel personel iftar programını bu yıl farklı bir atmosferde gerşekleştirdi. İftar programı için İstanbul Boğazını tercih eden yetkililer düzenledikleri organizasyon ile belediye personelini mutlu etti. Beylerbeyi İskelesinden başlayan program da, boğazın eşsiz güzellikleri, Dolmabahçe, Çırağan Sarayı, Mecidiye Camii, Anadolu ve Rumeli Hisarı, hem Avrupa hem Anadolu yakasında intişamlı saraylar, yalılar, köşkler ve daha nice yapılar ve birçok tarihi mekan tarihçeleriyle birlikte Osmanlı dönemindeki Ramazan kültürü tarihçi yazar Osman Filizler tarafından anlatıldı.

Programa katılan personel, İftar saati  geldiğinde hafız Rahmi Yeşil tarafından yapılan duaların ardından akşam ezanının okunması ile boğazın güzellikleri eşliğinde oruçlarını açtılar. Tarihi Arnavutköy camiinde kılınan akşam namazının ardından program sona erdi. Hafızalarda güzel anılar bırakan boğaz gezisi ve iftar programı başladığı yerde, Beylerbeyi iskelesinde sona erdi.

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk programda yaptığı  konuşmada; “Acılarla dolu dünyamızda birlik, beraberlik, dostluk, kardeşlik seviyelerinin en yüksek derecede yaşandığı yardımlaşma, dayanışma ve şevkat duygularının coştuğu bu mübarek Ramazan ayının tüm İslam Alemine, önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçiminin Ülkemize Milletimize hayırlı olmasını Cenabı Hak’tan niyaz ederim. Ramazan’ı Şerif’inizi tebrik ediyor, katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Bu program için öneri geldiğinde gerekli çalışmaların yapılması talimatını vermiştim. Benim ne kadar eli sıkı bir Başkan olduğumu bildikleri için arkadaşlar başta espri yaptığımı düşünmüşler. Ancak benzerleri ile kıyaslandığında oldukça uygun bir bütçe ile bu organizasyon yaptık.  Organizasyonumuz kimsede şaşalı bir program olarak algılanmasın. Son derece uygun şartlarda dopdolu bir  bir iftar yemeği düzenledik. On yılda bir böyle bir şey düzenlemişiz ki personelim bunu haketti. Feda olsun. Personelimiz ile yapacağımız daha çok hizmetlerimiz ve projelerimiz var onların da iş stresinden uzaklaşıp motivasyona da ihtiyacı var. Katılımdan da görüyorum ki sizler burada olmaktan oldukça mutlusunuz. Bu akşam burada ki mutluluğu görmek bana yetti.” dedi.

Belediye personeli ise ilk kez böyle bir organizasyonda buluştuklarını, 11 ayın sultanı Ramazan ayının manevi güzelliklerini ve bir çok tarihi mekanı böylesi güzel bir programda tarihçeleriyle birlikte öğrenmekten son derece mutlu olduklarını belirterek Başkan Cavit Öztürk’e düzenlenen bu program için teşekkür ettiler.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]