Engin Özkoç, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı oldu

Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı oldu.

Kılıçdaroğlu, Özkoç’u, “Saha Çalışmaları”ndan sorumlu başdanışman olarak görevlendirdi.

Sakarya’nın 34 yılın ardından ilk CHP’li milletvekili olan Engin Özkoç, 24. Dönemde Milli Eğitim Komisyonu’ndaki 4+4+4 sistemini protesto için yaptığı 12 saatlik rekor konuşmayla da dikkati çekmişti.

Özkoç, TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu üyesi ve komisyonun CHP Grup Sözcülüğü görevini yürütüyor.

Engin Özkoç kimdir?

Siyasete CHP Gençlik Kolları’nda başlayan Engin Özkoç, Sakarya’da Belediye Başkan Yardımcılığı ve 4 dönem Belediye Meclis üyeliği yaptı. Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Özkoç, 2011 Genel Seçimlerinde elde ettiği başarıyla Sakarya’nın 34 yıl aradan sonra Meclis’e gönderdiği ilk CHP’li vekil oldu.

Engin Özkoç, 24. Dönemde TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesiydi. CHP TBMM Grup Yönetiminde yer aldı.

25. ve 26. Dönem CHP Sakarya Milletvekili olan Özkoç, Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu üyesi ve komisyonun CHP Grup Sözcülüğü görevini yürütüyor.

Engin Özkoç, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu. Özel iş hayatında eğitim kurumu işletmeciliği yapıyor, bekar.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]