Engelsiz Yaşam İçin Sahaya Çıktılar

Sakarya’da yetişkin engelli bireyler için bu yıl eğitime açılan Yenikent Özel Eğitim Kurs Merkezi öğrencileri “Filede Engel Yok” sosyal sorumluluk projesi kapsamında İstanbul’a giderek, önemli bir voleybol karşılaşmasında sahaya çıktılar.

Türkiye Voleybol Federasyonu’nun davetlisi olarak Eczacıbaşı VitrA-Fenerbahçe bayan voleybol karşılaşmasını izleyen engelli öğrenciler maç öncesinde her iki takımın oyuncularıyla birlikte seremoniye katılarak tüm Türkiye’ye kendilerini tanıttılar.
Günler öncesinden planlanan programa; Yenikent Özel Eğitim Kurs Merkezi Sorumlusu Ercan Nane, kurs öğretmenleri Burçin Su, Cüneyt Erel, Fatih Yılmaz, Ali Kadir Uyar, Merve Tıknaz, engelli öğrenciler ve aileleri katıldı.

Kendilerine tahsis edilen otobüsle İstanbul Burhan Felek Spor Salonunda oynanan voleybol maçını izlemeye giden engelli öğrenciler TRT’den canlı yayınlanan karşılaşmada her iki ekibinin oyuncularıyla birlikte engellerin her ortamda kaldırılması çağrısında bulundular.
Sultanlar Ligi'nde zirveyi yakından ilgilendiren Eczacıbaşı VitrA- Fenerbahçe maçını kendilerine ayrılar tribünde aileleriyle birlikte büyük heyecan içinde takip eden öğrenciler büyük ilgi gördüler.
Karşılaşma sonrasında iki takımın kaptanlarını tribünlere çağırarak çiçek veren engelli öğrencilerimizin bu davranışları salonu dolduran sporseverlerden büyük alkış aldı.
Öğrencilerle birlikte İstanbul’a giden Özel Eğitimden Sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necmi Sağıroğlu, Sakaryalı engelli öğrencilere örnek evsahipliği yapan Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) yöneticilerine teşekkür plaketi taktim etti.
Öğretmenlerinin ve ailelerinin rehberliğinde gittikleri İstanbul gezisinde güzel bir gün geçiren engelli öğrencilerimizin aileleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Kurs Merkezi Öğretmenlerine teşekkür ederken, bu tür organizasyonların daha sık yapılmasını istediler.

Engelli öğrencilerimizin “Filede Engel Yok” projesi, canlı yayınla tüm Türkiye’de büyük yankı görürken, ulusal medyanın ve kurumların sosyal medya hesaplarında da geniş bir şekilde yer buldu. 
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]