Engelliler bu gecede buluştu

Hendek El Ele Engelliler Yaşam Derneği tarafından, Engellilerin daha çok sosyalleşmesi için bir organizasyon tertip etti.

Gecede düzenlenen etkinlikler. Engellilere hoş zaman geçirtti. Hendek Atlantis düğün salonunda yapılan Dayanışma gecesinde, Hendek’te yapılan Hendek Özel Eğitim Uygulama Merkezi 1.2 kademe ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi okuluna katkı için, engellilerin yaptıkları tablolarda satışa sunuldu.

Sakarya Hendek İlçesi, Hendek El Ele Engelliler Yaşam Derneğinin düzenlediği yardımlaşma ve dayanışma gecesi düzenledi. Engellilerin daha çok sosyalleşmesi amacıyla yapılan programa, Pamukova Kaymakamı Recai Karal, Eski Sakarya Milletvekili Ali İnci, Sakarya Büyükşehir Belediye başkan Yardımcısı Şenay Sakal, MHP İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu, MHP Meclis Üyeleri, AKP Meclis Üyeleri, Hendek İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Öcal Danyeri, Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı Yard. Doç. Dr. Canan Sola Özgüç, Türkiye Sakatlar Derneği Sakarya şube Başkanı Sibel Özkal, Okul Müdürü Orhan Karagözlü, Engelli vatandaşlar ve aileleri katıldılar.

Hendek El Ele Engelliler Yaşam Derneği Başkanı Esin Aygen açılış konuşmasında, Engelliler, hayatları idame ettirebilir bir şekilde düzenlemeleri sağlamak hepimizin görevidir. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek, engelli vatandaşlarımızın önlerindeki engellerin kaldırılmasında bize düşen görevlerin bilincindeyiz. Engelli dünyayı en üst düzeyde engelsiz hale getirmek için çalışmaktayız.

Başkan Esin Aygen, dernek olarak tek amaçlarının engelli vatandaşlara yardım etmek olduğunu söyledi. Aygen, Engelli vatandaşlarımıza destek verebilmek amacıyla bu derneği kurduk. Dernek olarakta çok güzel hedeflerimiz var. Ancak bunu tek başımıza yapmamız mümkün değil. Sivil Toplum Örgütleri olarak gönüllü insanlara, engellilerin derdinden anlayabilen, onlara manevi destek verebilecek insanlara ihtiyacımız var. Ben buradan Hendekli hemşerilerimize diyorum ki engelli vatandaşlarımızla birlikte yola çıkan insanlarımıza destek olun. Geceye katılanlara teşekkür ediyorum dedi.

Pamukova Kaymakamı Recai Karal ise şunları söyledi, Engellilerin toplumdaki yerine dikkat çekti. Sağlıklı olan herkesin bir engelli adayı olduğunu vurgulayan birliktir, engelsizlerin bu bilinçle hareket etmesi ve engellilere her alanda yardımcı olması gerektiğini söyledi.

Eski Milletvekili Ali İnci, Engelli vatandaşların engellerini ortadan kaldırmak için bir çok girişimin yapıldığını ifade eden İnci, Engelli kardeşlerimizin önündeki engelleri de hep birlikte yıktık. Elbette yeterli olmaya bilir eksikler yine olabilir, ama bu süreç içinde çok önemli adımlar atıldığını zannediyorum. Zamanında birilerinin Engellilerden öğretmen mi olur’ dediği dönemde bizlerin medarı iftiharı Cumhurbaşkanımızın “bal gibi olur” demesiyle engellilerin özgüveni gelmiştir ifadesini kullandı.

Gecede engelliler şarkılar söyledi şiirler okudular. Engelli babası Karasu’lu Ozan Rıdvan ise Engelliler için yazdığı şarkıyı çalıp söyleyerek engelli vatandaşları coşturdu. Gecede ayrıca engelli bireylerin hazırladığı tablonun açık arttırmaya çıkarılması sonrası en yüksek rakamı veren Hendek Ülkü Ocakları Vakfı tabloyu aldı.

Gecenin sonunda geceye katkılarından dolayı Dernek Başkanı Esin Aygen tarafından katılımcılara teşekkür plaketi verildi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]