En büyük ulaşım projesi onaylandı

Meclis toplantısında konuşan Başkan Toçoğlu, “Güneşler tarafından stad istikametine gelirken nehrin üstünden yeni bir köprü inşa edilerek Pekşenler’e, D-100’e bağlantı sağlanacak. Aynı şekilde Yeni Camii’den stad istikametine doğru gelen araçlar da yine bu köprüyü kullanarak Pekşenler’e bağlanmış olacak. Projemize Sayın Bakanımız onay verdi. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Kamulaştırma çalışmalarını başlatıyoruz. Bakanlığımızla birlikte en yakın zamanda ihalesini gerçekleştireceğiz. Yeni köprü, katlı kavşak, duble yol hayırlı olsun” dedi.
 
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste 9 ilave gündem maddesi ile birlikte 71 madde görüşülerek karara bağlandı.
 
Bakanlık yeni projeyi onayladı
 
İlave gündem maddelerinden 71. madde ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, “Daha önce 15 Temmuz Bulvarı’nı Sakarya Nehri’nin üzerinden bir köprü ile doğrudan Pekşenler Kavşağı’na bağlamak için bir proje hazırlamıştık. 15 Temmuz Bulvarı’ndan çıkılarak direkt karşıya geçilecekti. Yeni projemizle birlikte Güneşler tarafından stad istikametine gelirken nehrin üstünden yeni bir köprü inşa edilerek Pekşenler’e, D-100’e bağlantı sağlanacak. Aynı şekilde Yeni Camii’den stad istikametine doğru gelen araçlar da yine bu köprüyü kullanarak Pekşenler’e bağlanmış olacak.”
 
Kamulaştırmalar başlıyor
 
Başkan Toçoğlu, “Konuyu dün şehrimizde bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanımız Ahmet Arslan ve Karayolları Genel Müdürümüz ile görüştük. Kendileri desteklerini ileterek projeyi onayladılar. Kamulaştırma çalışmalarımızı başlatıyoruz. Bakanlığımızla birlikte en yakın zamanda ihalesini gerçekleştireceğiz. Hayırlı olsun” İfadelerini kullandı. 71. madde oybirliği ile kabul edildi.
 
Eylül meclisi
 
Eylül Ayı Meclis Toplantısı’nda İmar Komisyonu’ndan gelen 1-15. maddeler, Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen 16. madde ve Plan, Bütçe ve Ulaşım ortak komisyonundan gelen 17. madde birlikte oylandı. 10. ve 17. Maddeler tekrar görüşülmek üzere komisyonlara iade edilirken diğer maddeler komisyonlardan geldikleri şekliyle kabul edildi. 18-45. maddeler İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilirken, 46. madde Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 47. madde ile Maltepe Park’ın yapıldığı alanda yer alan su depolarının bulunduğu SASKİ’ye ait parsellerin Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisi için Başkan Toçoğlu ve Büyükşehir Encümenine oybirliğiyle yetki verildi. 48, 50, 51. maddeler oybirliği ile kabul edildi. 52. madde oybirliğiyle geri çekildi. 53, 54, 55. maddeler oybirliğiyle kabul edildi. SASKİ’nin projelerine Büyükşehir kefaletini içeren 56-62. maddeler oybirliğiyle kabul edildi. 63-70. maddeler İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]