Elektronik sesle avcılık yapan kişilere ceza

Sakarya Şube Müdürlüğü Av Koruma kontrol ekipleri, 2016-2017 Av sezonunun açılmasıyla il genelinde usulsüz ve yasak avcılığı engellemek, doğal hayatı korumak amacıyla koruma kontrol faaliyetlerine başladı.

Sakarya Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mehmet Yurtgan tarafından yapılan açıklamada; "Av Koruma ekibimizce İlimiz av sahalarında yapılan koruma kontrol çalışmalarında, 2016-2017 Merkez Av Komisyonu (MAK) Kararlarınca kullanılması yasak olan bıldırcın sesi çıkartan cihazları toplanmakta ve gerekli yasal işlemleri yapmaktadır.

Avcılarımızın, avcılık etiğiyle bağdaşmayan ve ava tuzak kurulması esasına dayanan bıldırcın sesi çıkaran teyp avcılığı gibi mevzuata aykırı avlanma metotlarını kullanmamaları gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki; avcılar doğal hayatı korumaları beklenen kitlenin en başta gelen bireyleri olmak durumundadır.
3-4 Eylül de Yapılan koruma kontrol çalışmalarında, 35 belgeli avcı denetlenmiştir.

Ayrıca kaçak av yaptığı tespit edile 1(bir) şahsa 350 TL İdari Para Cezası uygulanmış olup av sahasında bıldırcın sesi çıkaran 1 adet cihaz ele geçirilerek imha edilmiştir" denildi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]