''Eğitimden Bir Kare'' adlı fotoğraf yarışması yapılacak

Eğitim Bir-Sen, “Eğitimden Bir Kare” sloganıyla ödüllü bir fotoğraf yarışması düzenleyeceğini açıkladı.

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesi tarafından yapılan açıklamada, düzenlenecek yarışmayla eğitim olgusunun bireysel ve toplumsal önemini fotoğraf sanatının etkileyici dilinden faydalanarak anlatma amaçlandığı belirtildi.

Yarışmayla, eğitim süreçlerinin kare kare hikâyelerini ortaya çıkartma, eğitimin incelikli, zorlu ve fedakârlıkla bezeli atmosferini daha görünür kılmaya katkıda bulunmanın hedeflendiği belirtilen açıklamada, eğitim gibi herkesi ilgilendiren özel alanı sanatın gücüyle bir araya getirerek toplumsal bakışı sanat gözüyle yansıtmak, meselenin farklı noktalarına tercümanlık edeceği ifade edildi.

Yarışmada birinci olacak eser sahibine 5 bin TL, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye 2 bin TL ve Mehmet Akif İnan Özel Ödülü için bin 500 TL ödül verileceği belirtilen açıklamada, “Sergilemeye hak kazanan fotoğraflar ise telif ücretleri ödenerek açılacak sergiye dâhil edilecek. Ödüle ve sergiye layık görülen eserler çıkarılacak albümde de yer alacak. Son katılım tarihi 10 Nisan 2018 olan yarışmada dereceye giren fotoğrafların sahipleri, ödüllerini, tarihi daha sonra açıklanacak program kapsamında alacak. Fotoğraf yarışmasının detayları www.ebsyarisma.org sitemizde yer almaktadır.” ifadelerine yer verildi.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]