Eğitim-öğretimin ikinci dönem zili yarın çalacak

 Yarıyıl tatilinin ardından 2017-2018 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 5 Şubat Pazartesi günü (yarın) başlıyor.

Sakarya’da 185 bin öğrenci tatil sonrası okullarına ve öğretmenlerine kavuşacak.

İkinci dönem ortaokul 8'inci sınıf öğrencileri için liselere giriş sınavı, lise son sınıf öğrencileri ve mezun adaylar için de üniversite sınavı maratonu ile geçecek.

Töre’den mesaj

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, 8 Haziran’da tamamlanacak ikinci yarıyılın öğrenciler açısından lise ve üniversite sınavlarıyla oldukça yoğun geçeceğini belirterek, ikinci dönemde de projeler başta olmak üzere öğrencileri sosyal hayata en güzel şekilde hazırlayacak faaliyet ve programların devam edeceğini söyledi. Töre, pazartesi günü başlayacak ikinci dönemin tüm eğitim camiasına, öğretmenlere ve öğrencilere hayırlı olmasını diledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’nin 2017/2018 Eğitim Öğretim Yılı 2. Kanaat Dönemi Başlama Mesajı

''2017/2018 Eğitim Öğretim Yılı II. Kanaat Dönemi’nin ülkemize, ilimize ve eğitim camiasına hayırlı olması temennisi ile değerli öğretmenlerimizin, saygıdeğer velilerimizin ve sevgili öğrencilerimizin sevincine, heyecanına yürekten katılıyor, başarılarla, sevinçlerle dolu bir dönem diliyorum.

Eğitim öğretim süreçlerinde gerçekleştirdiğimiz her etkinlik ile ulaştığımız her başarı ile büyük ve güçlü Türkiye’nin 2023 vizyonunu oluşturduğumuz bu süreçte, öğretmen, veli ve öğrencilerimizle kısa bir tatil sonrası büyük bir özlemle ve azimle yeni bir eğitim öğretim dönemine başlıyoruz. Bizlere emanet edilen geleceğimizin teminatı evlatlarımızı hayata ve güzel yarınlara hazırlarken,  akademik, sosyal, kültürel ve manevi yönden gelişimlerini en üst düzeyde sağlamayı hedefliyoruz.
 
Kıymetli veliler,

Çocuklarımızın eğitim öğretim süreçlerinin başarılarla dolu olması, eğitimin tüm paydaşlarını mutlu edecek sonuçlara ulaşılması ancak siz değerli velilerimizin bu süreçte etkin roller üstlenmesi, süreci desteklemesi, okul aile işbirliğinin sağlam temeller üzerine kurulması ve veli-öğrenci iletişiminin güçlendirilmesi ile mümkün olacaktır.

Değerli meslektaşlarım,

Memleket evlatlarının geleceğe güvenle bakabilmesini sağlamak amacıyla daima yollarına ışık tutmaya, yol göstermeye ve onlara ideal rehber olmaya devam edeceğiz. Sizlerle meslektaş olmanın gururuyla şahsınıza ve büyük fedakârlıklarla yetiştirdiğiniz öğrencilerimize başarıyla, sağlıkla dolu bir eğitim öğretim dönemi diliyorum.

Yarınlarımızın teminatı sevgili öğrenciler,

2023 vizyonu içerisinde eğitim hedeflerine, sizlerle ulaşacağız. Geleceğin güçlü Türkiye’si milli, manevi değerlerimizi önceleyen; ailesinin, sosyal çevresinin, milletin, ümmetin, insanlığın sorunlarına duyarlı, sorunları çözmeye aday olan sizlerin omuzları üzerinde yükselecektir. Gelişen ve değişen dünya şartlarına ayak uydurabilmeniz için kendinizi geliştirmeli, büyük düşünmelisiniz. Başarıya giden bütün yolların çalışmaktan geçtiğini unutmayarak gerekli bilgi ve donanıma sahip olmalısınız.

Sevgili Sakaryalılar

2017/2018 Eğitim Öğretim Yılı 2. Kanaat Dönemi’nin şehrimize ve ülkemize hayırlı olması temennisiyle eğitimin tüm paydaşlarının, sivil toplum kuruluşlarımızın katkılarını, desteklerini ve şehrimizin, ülkemizin geleceğine yönelik taşıdığımız sorumluluğu paylaşmalarını bekliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Afrin Harekâtında kahraman ordumuza Yüce Allah’tan muvaffakiyetler diliyor, şehitlerimize rahmet niyaz ediyor, Sakarya halkına selam ve sevgilerimi sunuyorum.''

 

 
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]