Eğitim-Bir-Sen yetkiyi perçinledi

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesi ulaşılmaz bir rekora imza attı. Sakarya’daki 10 bin eğitim çalışanının yarıdan fazlası tarafından tercih edilerek tüm ilde yetkili sendika ünvanını perçinledi.

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen; Sakarya’da biz dahil eğitim İşkolunda üyesi bulunan 18 sendika mevcuttur. Bu 18 sendikaya üye olan 8300 eğitimcinin yaklaşık 5300’ü bizi tercih ederek soylu mücadelemize destek olmuştur. Geriye kalan 3000 üye ise diğer 17 sendikanın üyesi olmuşlardır. Tüm ilçelerde yetkimizi sürdürerek adalet, emek ve alın terinin teminatı olmaya devam ediyoruz. Masanın sağında ve solunda kalan etkisiz ve yetkisiz sendikaların karalama, iftira ve yaftalama çabalarının sonuçsuz kaldığı, eğitimciler tarafından karşılık bulmadığı bir kez daha tescillenmiştir.

Bizler Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Yönetimi olarak, daha önce üyemiz olup bir vesile ile bizden istifa edenleri, yolu herhangi bir sebeple bir yerde Eğitim-Bir-Sen’le kesişenleri, hangi ideoloji ya da düşünceye sahip olursa olsun derdi emek ve alınteri olan tüm eğitim çalışanlarını sendikamıza üye olmaya davet ediyoruz.

Kurucu Genel Başkanımız Rahmetli Mehmet Akif İnan’ın, “Ölüm bir tohumsa kefen zarında/Gün olur fışkırır bir orman olur” mısralarında altı çizilen kararlılık ve azmin gereği etkili ve yetkili sendika olma yolunda verilen mücadele, Türkiye’nin en büyük sendikası olmanın yanında, bir tohumda bir ormanı gören düşün de gerçekleşmesi anlamı taşımaktadır.

Eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarının geliştirilmesi için emek ve özgürlük mücadelesi veren, hiçbir siyasal yaklaşım ve ideolojinin kanatları altına girmeyip, kendi dinamizmini oluşturan, medeniyet ve değer odaklı yeni sendikal anlayışla sorunun parçası değil, çözümün paydaşı olmayı seçen Eğitim-Bir-Sen, temel hak ve özgürlükler noktasında elde ettiği kazanımlar çizgisinde, insanca bir yaşam için gerekli olan mali iyileştirmelerin de yapılması noktasında kararlı mücadelesine hız kesmeden aynı kararlılıkla devam edecektir.

Örgütlenerek güçlenen, güçlendikçe yol olan, yol alan ve yol açan mücadelesinde Sakarya’nın en büyük sendikası ve sivil toplum kuruluşu olan Eğitim-Bir-Sen’in bu başarısının üyemize, şehrimize, eğitim çalışanlarına ve tüm insanlık ailesine hayırlı olmasını diliyorum. Bu soylu mücadelede fedakarca çalışan üyelerimize, okul temsilcilerimize, ilçe temsilciliklerimize ve şube yönetim kurulu üyelerime çok teşekkür ediyorum dedi.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]